HBK hade julavslutning med ungdomslagen

HBK hade under måndagskvällen traditionsenligt en ungdomsavslutning inför jul med ungdomslagen. Det blev en kväll med graffitimålning, fika, prisutdelningar och tävlingar.

 Det är tredje året i rad ungdomsverksamheten kommer ihop och avslutar säsongen på detta sättet. Det är en härlig kväll som tydligt stärker sammanhållningen mellan våra lag, säger Stefan Mildaeus, ungdomsansvarig i HBK.



I den stora aulan på Sannarpsgymnasiet vimlar det av HBK-barn i blå kläder. Framme på scen sprayar en konstnär en spännande scen med HBK-tema som fängslar barnen. 
”DU ÄR BÄST,” ropar barnen, som i sann HBK-anda hejar på graffitikonstnären. 



Under måndagskvällen hade HBK julavslutning för ungdomslagen. Kvällen var uppdelad i två avslutningar, en för de yngre och en för de äldre. De yngre fick lyssna på Andreas ”Ante G” Johansson från herrlaget och Emma Orrdal från damlaget, de fick passa på att ställa frågor och få autografer. Ett uppskattat inslag. 



Kvällen innehöll även lekar med en stor, uppblåsbar fotboll, ett godisregn, prisutdelning till spelarna och hyllningar till alla ledarna.



De äldre lagen fick dessutom besök av Alexander Berntsson och Emma Sjögren, fick svara på HBK-frågor i en Kahoot-tävling och en spelare från varje lag fick utmärkelsen ”Årets lagkamrat.” 





 Priset till årets lagkamrat som delas ut från 12 år och uppåt, är något vi håller högt.  Att vara en god lagkamrat med en positivt beteende både på och utanför planen är precis så som vi vill ha det i Halmstads BK, säger Stefan Mildaeus.

Årets lagkamrat 2019:

F15: Sofiella Nilsson

P15: Kalle Jatta Henriksson

P14: Måns Ramström

F13: Alexandra Jedenheim

P13: Noel Nilsson

P12: Anton Nordenström 



Kriterier Årets lagkamrat:

Spelaren ska vara ett föredöme, ha en positiv inställning och god attityd både på och vid sidan av planen. Uppträda positivt mot både medspelare, motspelare, ledare, publik och domare.
 
Spelaren ska uppvisa en vilja att utvecklas som fotbollsspelare. Prestationen utifrån spelarens förutsättningar, viljan att spela fotboll och viljan att utvecklas är i fokus.

Spelaren ska uppträda enligt Fair Play (Respekt, ärlighet, rättvisa, rent spel)

Spelaren ska alltid göra sitt bästa, såväl på träningar som på matcher.