HBK Futsal föll mot topplaget

Topplaget FC Lidköping United gästade Halmstad Arena. Efter en jämn första halvlek lyckades Lidköping få in två bollar i andra halvlek och vann tillslut med 3-0.
Matchens första mål kom efter ungefär fem minuters spel. Det var gästande Lidköping som vackert tryckte in 1-0. Men hela första halvlek var en jämn historia. Spelet böljade fram och tillbaka, i perioder var det HBK som hade initiativet, och i nästa sekund var det Lidköpings tur att föra matchen.

Lidköping var nära att utöka med tio minuter kvar av halvleken, men HBK lyckades freda målet. Paussiffrorna blev därmed 0-1.

I den andra halvleken gjorde Lidköping ett tidigt mål, efter en dryg minuts spel. 3-0 kom fem minuter senare, och trots att HBK kämpade på hade de blåsvarta svårt att få till spelet i sista tredjedelen. Dessutom drabbades två HBK-spelare, Karimi och Brandin, av mindre skador och andra spelare fick hoppa in i deras ställe.

Det blev inga fler mål i matchen och Lidköping kunde räkna hem tre poäng efter 3-0-segern mot HBK. HBK får ta nya tag i nästa match borta mot Färgelanda den 21 december.