Äntligen seger för HBK Futsal

Glädjen och framförallt lättnaden var stor i HBK-lägret som äntligen fick sin första trepoängare den här säsongen i segermatchen borta mot Geesguud. 8-6 blev slutsiffrorna till HBK:s favör.
HBK hade full kontroll på matchen i den första halvleken och kunde komfortabelt gå till ledning med 5-0 efter mål av Alexander Tolic, Marc Brandin, Jakob Adolfsson samt dubbla mål av Samuel Bentil.

I den andra halvleken blev HBK lite passiva samtidigt som Geesguud spelade upp sig. De reducerade snabbt till både 1-5 och 2-5 och fick energi. Geesguud stod för en stark offensiv samtidigt som HBK hade en svag period i matchen och hemmalaget kunde vända matchen till 6-5.

HBK lyckades bryta trenden i matchen och Jakob Adolfsson satte 6-6 med ett stenhårt skott i krysset med sex minuter kvar.

Med en minut kvar kom det förlösande 6-7 målet där Samuel Bentil iskallt satte upp bollen i nättaket efter fint förarbete av Jakob Adolfsson. Samuel Bentil blev alltså tremålsskytt.

I sista minuten försökte HBK få tiden att gå mot ett frustrerat Geesguud. De drog på sig sin sjätte frispark och matchens sista spark kan Jakob Adolfsson fullfölja sitt hattrick på 10-meters straff.

Med mycket skador och sjukdomar i truppen samt osäkerhet på spel för både Tareq Serraino och Jahnaga Karimi kallades tidigare årens skyttekung Jakob Adolfsson in för matchen. Jakob spelar egentligen inte i år men har lovat att ställa upp då och då om det behövs. Både Tareq och Jahnaga kunde också medverka så det var en stark och bred trupp HBK kom till spel med.