Wayne Fogelberg 70 år

På onsdagen fyller Wayne Fogelberg 70 år. Han spelade en säsong i HBK:s A-lag, men en axelskada förstörde för honom. I dag gratulerar vi honom på hans stora dag.
Wayne Fogelberg kom till HBK inför 1969 från moderföreningen Genevads IF. En onsdagskväll i juni fick han chansen från start i hemmamatchen mot IFK Trelleborg. Tillsammans med Roland Fransson, Lennart Alexandersson och Ingvar Andersson bildade han ett fyrmannaanfall där Wayne var vänsterytter. Efter en mållös debut, blev det match fyra dagar senare borta mot Kalmar FF. Trots tidigt ledningsmål blev det förlust med 1-3.

Några dagar senare blev det 2-2 hemma mot Landskrona BoIS efter underläge med 0-2 och där Ingvar Andersson kvitterade i slutminuterna. Mer spel i A-laget blev det inte, utan karriären i HBK blev kort. Detta berodde till stor del på en axelskada han fick i slutminuterna på en träning och att det efter Landskrona-matchen var sommaruppehåll.

Han återvände senare till Genevads IF. Under hans sju år i femman med Genevad vann han skytteligan inte mindre än sex gånger. Inför 1980 gick han över till Kornhults IK.

WAYNE FOGELBERG
Född 14 augusti 1949. 
Från Genevads IF 1969, till Genevads IF 1970. 
Div. 2-matcher/mål: 3/0.