10
Minuter
Mål!

Tre viktiga poäng mot Dalkurd

Efter en stark första halvlek, med mål av Thomas Boakye och Andreas Johansson, kunde HBK bärga en viktig trepoängare och dessutom hålla tätt bakåt.
Det såg ut att bli en regnig tillställning på Örjans vall när HBK tog emot Dalkurd under lördagen. Men lagom till matchstart så slutade regnet falla, och så småningom kunde till och med solen  bryta igenom de gråa molnen.

HBK fick en riktigt fin start på matchen då Thomas Boakye spräckte målnollan redan i den tionde matchminuten. Jonathan Svedberg slog fram bollen till Boakye, via en Dalkurdförsvarare. En helt fri Boakye gjorde inga misstag utan satte bollen i mål. Dalkurd ville att domaren skulle vinka av målet för offside, men eftersom bollen gick via en Dalkurdspelare innan den nådde Boakye var målet ett faktum.

HBK fortsatte trycka på och skapade farligheter genom Boman, Boakye och Wiedesheim-Paul. Dalkurd hade det lite tuffare, men ett fint inlägg från Simon Alexandersson var nära att resultera för bortalaget – men bollen nickades istället strax utanför Malkolm Nilssons mål.

Dalkurd växte in i matchen, och mot slutet av den första halvleken var det nära flera gånger om. Bland annat var bollen i mål bakom Malkolm Nilsson, men domaren vinkade av för offside.

Med tre tilläggsminuter av den första halvleken lyckades HBK etablera tryck mot Dalkurds mål. Joel Allanssons hörna rensades undan av Dalkurd, men Andreas Bengtsson fångade upp bollen och slog ett fint inlägg mot mål. Andreas Johansson sköt först en gång, i stolpen från nära håll. ”Ante” fångade upp returen och tryckte in 2-0 till HBK, vilket också blev paussiffrorna.

Den andra halvleken var mer händelsefattig än den första. Sabovic var framme och hotade ett par gånger, men lyckades inte få bollen i mål. Med bara några minuter kvar av ordinarie tid fick Thomas Boakye två gula kort inom bara några minuter, och blev utvisad. Trots utvisningen hann inte Dalkurd reducera – utan matchen slutade 2-0 till HBK som därmed bärgade tre viktiga poäng.

– Först och främst grattis till segern, Halmstad. Det är en tung match där vi inte kom upp i nivå. Men efter hand börjar vi komma in i matchen och hotar en del. Det blir en del domslut som går emot och då tappar vi lite fokus. I andra halvlek försöker vi forcera – men de försvarar sig bra, säger Dalkurds tränare Paul Olausson.

Haglund var väldigt nöjd med de första 20 minuterna.

– Vi kommer ut och inleder matchen precis som vi vill och gör mål och har ett par stora möjligheter. Vi kommer av oss lite efterhand, Dalkurd kommer in i det med skickliga spelare och bra organisation. Vi får ändå gjort ett 2-0-mål när spelet jämnat ut sig, så det är klart att det var viktigt för oss att få det målet. I andra halvlek är vi i första hand ute efter att bevaka vår ledning, säger Magnus Haglund, som lyfter fram Andreas Bengtssons insats på vänsterkanten:

– Jag vill lyfta fram Andreas Bengtsson som jag tycker gjorde en kanonmatch och är värd stort beröm.

I Dusan Djurics frånvaro fick Andreas Hadenius kliva fram och spela tillsammans med Joel Allansson på mittfältet.

– Jag tycker att han gör det bra. Han bidrar med det vi hade sagt på förhand, han vinner dueller och spelar ganska enkelt, jobbar hårt och har del i ett hårt arbetande kollektiv. Det löste han bra. Han fick kramp sen, han har inte spelat så mycket på den positionen innan. Så jag tycker han löste det bra, avslutar Haglund.