UT:  #23 Dusan Djuric  -  IN:  #0 Andreas Hadenius.
Minuter
Mål!
#7 Ailton Almeida

ÖIS starkaste laget på Ullevi

En målrik första halvlek på Gamla Ullevi avgjorde mötet mellan ÖIS och HBK till hemmalagets fördel. Matchen slutade med en 3-1-seger till ÖIS, HBK:s mål gjordes av Andreas Johansson.
Örgryte rivstartade matchen med flera avslut mot HBK:s mål. Och den inledande pressen gav också utdelning, Örgryte kunde ta ledningen i den åttonde minuten. Örgryte fick en offensiv frispark efter att Ailton Almeida fått en smäll, och Almeida kunde sedan nicka in bollen som lyftes mot HBK-målet.

Tio minuter senare utökade Örgryte sin ledning till 2-0, och efter ytterligare tio minuter stod det 3-0 på resultattavlan. Örgryte var det klart bättre laget, även om 3-0-ledningen kanske var något i överkant.

Men innan halvtidsvisslan ljöd skulle HBK få en viktig reducering. Andreas Johansson var påpassligt framme och kunde göra sitt första mål sedan återkomsten.

Dessvärre tvingades HBK till ett tidigt byte, Dusan Djuric kunde inte spela vidare och ersattes av Andreas Hadenius som är tillbaka i klubben efter utlåningen till Dundee.

I halvtid byttes Rasmus Wiedesheim-Paul in istället för Erik Ahlstrand för ytterligare offensiv spets i jakten på reduceringsmål. Och den andra halvleken var en betydligt bättre halvlek från HBK:s sida, även om ÖIS, med en stabil ledning, kunde trappa ner på tempot och satsa på att försvara sig. De inledande minuterna kunde HBK pressa på framåt och skapade ett par chanser. Men så småningom kunde Örgryte jämna ut spelet, och de rödtröjade göteborgarna försvarade sig väl.

HBK kunde inte skapa någon riktigt vass reduceringschans, och Örgryte vann därmed med 3-1. HBK får chans till revansch redan på lördag, då vi tar emot Dalkurd på hemmaplan.