Minuter
Gult kort
#5 Ilir Berisha

HBK-vinst efter sent segermål

Det började bra, och slutade lyckligt. Så kan man sammanfatta HBK:s äventyr uppe i Västerås. Efter en 2-0-ledning i paus (med mål från Wiedesheim-Paul och Boman) kom Västerås in rejält i matchen och kvitterade till 2-2. Men med bara minuter kvar kunde inbytte Karim avgöra och HBK åkte hem med alla tre poängen.
Redan i den fjärde matchminuten ordnade Rasmus Wiedesheim-Paul straff till HBK, då han blev neddragen efter en offensiv räd i straffområdet. Han tog själv hand om straffen och kunde göra 1-0, säkert, stabilt och efter ett väldigt fint avslut.

Samme "RWP" hade ett friläge några minuter senare, efter en perfekt avvägd passning från Jonathan Svedberg, men VSK:s målvakt gjorde en fotparad och räddade ut till en HBK-hörna.

I matchens 26:e minut var det dags för HBK:s återvändare Mikael Boman att etsa sig in i målprotokollet för första gången sedan återkomsten. Och med vilket mål, sen. Han skruvade vackert in bollen i mål, otagbart för VSK-keepern.

2-0 stod sig halvleken ut, men halvleken fick ett tråkigt slut då Andreas Bengtsson tvingades av plan med skadekänning.

Den andra halvleken inleddes med en hög press och ett väldigt tryck från hemmalaget. En kavalkad av hörnor var nära att resultera, och tio minuter in i halvleken tvingades HBK till ytterligare ett byte på grund av skadekänning, då Jonathan Svedberg fick gå av plan.

Med knappa 20 minuter kvar av ordinarie tid kom reduceringen. Simon Johansson tog hand om bollen efter att den gått i stolpen och kunde från nära håll göra 1-2. 2-2 kom bara några minuter senare, men tre minuter därefter täckte en VSK-spelare bollen med handen i straffområdet och HBK fick sin andra straff för eftermiddagen. Tyvärr gick bollen över mål, och det tycktes bli en oavgjord tillställning uppe i Västerås.

Men då klev Joel Allansson, som så ofta är så bra och sliter och jobbar för klubben, fram. Han lirade in en frispark in i straffområdet - och Sadat Karim mötte bollen med pannan. Nätet rasslade till. Bollen gick i mål.

Tilläggsminuterna var bara tre, men kändes säkerligen för många tillresta HBK-supportrar som timmar. Men HBK lyckades hålla undan och fick jubla tillsammans med de blåsvarta på läktaren då tre otroligt viktiga poäng bärgades.