HBK Dam vann mot Eskilsminne

Ett HBK Dam hårt drabbat av skador, avstängningar och jobb, ställde idag upp med tre flicklagsspelare, som gjorde debut i A-laget med den äran. Det blev tillslut seger med 6-1.
Alva Arvidsson, Emmy Ecklein och Ebba Johansson var de tre flicklagsspelarna och alla fick speltid.

Det var ett härligt sommarväder som inramade tillställningen, och i och med skador, avstängningar och jobb blev det stora förändringar på mittfält och i backlinjen.

Matchen drog igång och lagen började med att känna på varandra som brukligt, med ett spelövertag för HBK.

Ett vackert anfall i 22:a minuten med åtta snabba passningar i och runt motståndarnas målområde avslutades distinkt i mål av lagkapten Emma Nielsen. Isen var bruten. Och tre minuter senare kom även nästa fina HBK mål genom Alexandra Hellekant.

Eleganten Arbnora Robeli fick avsluta första halvlek med 3-0 i matchminut 41.

Andra halvlek började med HBKtryck som resulterade i en straff efter 47 spelade minuter. Säkerheten själv, Arbnora Robeli, stegade fram, och det blev 4-0.
I 74:e slarvade hemmalaget dock vid en hörna och gästerna reducerade till 4-1.

Sen blev det Moa-show i 78:e, och 5-1. Och lagkapten Nielsen avslutade målskörden med ett distinkt skott utifrån på en retur efter 85 spelade minuter.

Backlinjen var stabil, Malin Andersson stängde sin högerkant och briljerade även med dribblingsteknik och sin specialare, undertecknad vet inte hur hon gör och inte motståndarna heller.
Line Engdahl var ny mittback och gjorde det så bra och så rejält, då hon läste passningsvägar långt innan passningen var slagen.
Ellinor Söderlund var ny på mittfältet i en defensiv roll. Egentligen var hon inte tränad för 90 minuter ännu. Men hon gjorde det och dessutom riktigt riktigt bra. Här talar vi inställning till uppgiften.