Haglunds tankar inför mötet med J-Södra

HBK är tillbaka på vinnarspåret efter seger i Svenska Cupen mot Trollhättan, 3-2-segern mot Västerås och 2-0-vinsten hemma mot Dalkurd. Tre raka segrar i tävlingssammanhang, med andra ord, och jakten på den fjärde har inletts då HBK tar emot J-Södra under tisdagen.
Det finns mycket som manager Magnus Haglund tar med sig från de tre senaste matcherna in i mötet mot topplaget Jönköpings Södra som kommer på besök under tisdagen.

 Vi vände, vi kom tillbaka efter en motgång i matchen mot Västerås och lyckades avgöra den och det gjorde vi i Trollhättan också. Det var stärkande. Jag tycker vi genomför matchen mot Trollhättan både fotbollsmässigt och mentalt på ett väldigt bra sätt och det tar vi med oss till matchen mot Jönköping. Jönköping är en stark motståndare och har gått starkt under en längre period, säger Haglund.

Mot Trollhättan var några av HBK-spelarna borta med mindre skadekänningar, men under måndagens träning var alla ute på plan och läget ser betydligt bättre ut inför matchen mot Jönköping.

 Vi är tillbaka och hade alla i träning idag. Det ger oss många möjligheter när vi ska ta ut laget, säger Haglund, som dessutom säger att det kan komma att bli någon ändring i startelvan jämfört med senaste Superettanmatchen mot Västerås: 

 Det kan det bli. Vi spikar allting fullt ut imorgon, på matchdagen. Men det kan bli någon eller några förändringar. Jag tycker det är många spelare som har presterat bra under träningar och match, så jag har många att välja mellan, säger Haglund. 

Han lyfter fram tre spelare som han tycker har gjort det riktigt bra. 

 Sett över längre tid har Joel Allansson och Rasmus Wiedesheim-Paul gjort en kanonsäsong såhär långt. Andreas Bengtsson har varit väldigt bra den senaste tiden. Nu har han inte varit med under Svenska Cupen, men mot Dalkurd och Västerås var han alldeles strålande. 

Hur har träningsveckan varit? 

 Bra, som vanligt. Det har varit stort fokus och fin träningsmentalitet från spelarna. Vi har kunnat jobba med allt vi ville jobba med. 

I senaste matchen mot Trollhättan fick HBK justera sin taktik eftersom Trollhättan spelar med tre backar. Taktiskt sett kan det bli en del småjusteringar till matchen mot Jönköpings Södra.

 Man kan säga att det taktiska är strategin man har. Dels har vi en grundläggande strategi vi alltid har med oss; det är vår spelidé. Sen finns det små taktiska variationer inför varje match, utifrån egna styrkor och motståndarnas svagheter. Då kan man göra små justeringar. Det finns såna justeringar inför matchen mot J-Södra imorgon. 

Jönköpings Södra huserar som bekant i toppen av tabellen och en spelare att se upp med är Edin Hamidovic som ligger på delad andraplats i skytteligan tillsammans med vår egen Rasmus Wiedesheim-Paul.

 De har bra spelare och en stark trupp; en bra startelva och stark bänk. En bred trupp och de har många att välja på och tål skador och avstängningar på ett väldigt bra sätt. De har både topp och bredd, vilket krävs för att vara med i toppen, säger Haglund. 

J-Södra kommer precis som HBK från en seger i Svenska Cupen, men det krävdes förlängning för att säkerställa ett avancemang till gruppspelet för Jönköpingslaget. 

Imorgon, tisdag, blir det alltså dags för en intressant batalj mellan dessa två lag som möttes i premiären i Jönköping. Då var det HBK som stod som segrare efter ett sent mål av Sadat Karim. Nu är det en ny match med nya förutsättningar. Väderprognosen lovar över 25 grader, sol och blå himmel och gräsmattan är grön och tät.

 Det är en jättefin matta, den är fantastisk. Det blir en härlig sensommarkväll på Örjans vall imorgonkväll, avslutar Haglund.