Hadenius på g – laddar inför Svenska Cupen på onsdag

Andreas Hadenius är tillbaka från Skottland och har de senaste matcherna tagit en plats i startelvan. Han är glad över att vara tillbaka i HBK – och blickar nu fram emot den viktiga matchen i Svenska Cupen mot FC Trollhättan på onsdag.
– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i HBK, jag njuter till fullo tycker jag. Jag trivs i miljön som vi har här i HBK, säger Andreas Hadenius om att vara tillbaka på svensk mark. 

Han har visserligen varit i Sverige ganska länge, eftersom säsongen i Skottland tog slut ganska tidigt i våras, men det är först nu de senaste matcherna som han har spelat för HBK. När Dusan Djuric haft skadeproblem har det varit Andreas Hadenius som har spelat på mittfältets mitt tillsammans med Joel Allansson. 

– Det är jättekul, det roligaste man vet är att spela fotboll och få spela matcher som gäller mycket, så det är jättekul, säger Hadenius. 

Han har fått starta två matcher i rad, och har dessutom gjort ett ganska långt inhopp dessförinnan. Och Hadenius är nöjd med det han bidragit med. 

– Jag tycker det har gått rätt bra. Jag har väl bidragit en hel del med mina egenskaper; ganska mycket duellspel och en aggressivitet. 

Men nu blir det en tillfällig paus från seriespel då fokus flyttas från Superettan till Svenska Cupen. På onsdag är det FC Trollhättan som står för motståndet i en viktig match där det avgörs om HBK kommer få spela Svenska Cupens gruppspel till våren. 

– Det känns som att vi framförallt inte ska underskatta dem, och det ser jag inga tendenser till att vi ska göra, sett till att vår säsong varit lite upp och ner. Vi ska hålla en hög nivå i alla matcher oavsett motstånd. Vi får nog vara förberedda på att vi inte får något gratis, säger Hadenius. 

FC Trollhättan spelar i Division I, en division längre ner i seriesystemet än HBK. 

I HBK:s senaste match mot Västerås fick flera spelare gå ut med skadekänningar. Men Hadenius tror inte att skadefrånvaron kommer påverka så mycket inför matchen mot Trollhättan. 

–  Vi har spelare som har startat på bänken och sen hoppat in och som har gjort det bra. Det känns som att alla i truppen är hungriga i dagsläget, säger Hadenius och fortsätter:

– Det är en viktig match och det finns inget att spara på då det är långt till vår nästa seriematch. Man vill ju ta sig in i gruppspelet till nästa år så vi får tävlingsmatcher tidigt under året. 

Andreas Bengtsson, som på grund av en känning inte kommer spela mot Trollhättan, analyserar kommande motstånd:

– De kom undan med nöd och näppe mot Tvååker igår i seriespelet. De gjorde mål ganska sent. Så fick jag höra att vi förmodligen kommer förvänta oss en fembackslinje.