Boakye om nästa utmaning – bortamatch mot Degerfors

På lördag är det dags för nästa match i Superettan; en bortamatch mot Degerfors. Thomas Boakye jobbar på att bli än mer kreativ på plan, och vill gå ut och ge allt på plan för en trepoängare till helgen.

– Det finns inga enkla matcher i Superettan. Du kan inte underskatta något lag. Vi måste följa vår gameplan och framförallt ta vara på våra chanser när vi får dem. Vi har haft problem med det under hela säsongen, så vi måste fokusera på den sista tredjedelen, säger Thomas Boakye.

Degerfors ligger på en åttondeplats i tabellen, och har två poäng mer än HBK. I en väldigt tajt tabell är därför poäng viktiga för båda lagen.


– Personligen måste jag självklart ge mitt allt på plan, arbeta hårt, vara bestämd men jag måste också vara mer kreativ. Jag ska gå ut på plan och njuta av fotbollen och försöka att inte sätta för mycket press på mig själv. Det blir ingen enkel match på lördag. Men jag ska göra mitt både defensivt och offensivt, konstaterar Boakye.

Senast blev det en uddamålsförlust mot topplaget Jönköpings Södra, och Boakye ger sin bild av matchen:


– Självklart visste vi att de har ett bra lag, och vi har respekt för det. Vi började inte matchen så bra, och de hade mycket bollinnehav i den första halvleken. Det tog oss några minuter att komma in i vår gameplan. Vi hade en bra chans genom Hadenius. Det första målet är väldigt viktigt i hemmamatcher, men när vi inte fick med oss första målet och de fick ett mål i första halvleks slutminuter förändrades saker och ting. Men vi behövde komma tillbaka in i matchen och lägga ner energi på att kvittera. Vi gjorde allt vi kunde, Sadat och Dusan blev inbytta, men i slutändan var den en sån dag då vi inte fick med oss några poäng.


Men nu är det alltså Degerfors som står på tur och senast HBK mötte Degerfors var i somras, och då blev det en 3-0-seger till det blåsvarta laget.


– Jag har för mig att vi dominerade den matchen, vi började matchen på ett positivt sätt. Vi gjorde två mål framåt och sen ett tredje, vilket var viktigt för oss. Men det var då, och nu ska vi fokusera på matchen på lördag. Att spela på bortaplan är en helt annan sak så vi måste ha en stark mentalitet och fokusera för att spela så bra som vi kan.

Hur har säsongen varit för dig hittills?

– Säsongen hittills har varit ganska bra för mig personligen. Men ibland blir det inte som man tänkt sig när man drar på sig gula och röda kort. Men som spelare måste du lära dig från dina misstag. Och säsongen är inte slut än, och det finns fortfarande tid att bli ännu bättre och göra supportrarna stolta.

13:30 börjar matchen mot Degerfors på lördag, och då kommer elva HBK-spelare gå ut på plan för att ge allt i jakten på en viktig seger.


– Det är inte över än. Våra supportrar har alltid trott på oss och vi tror alltid på dem och deras stöd. Vi vill ge dem det bästa och det kommer vi fortsätta kämpa för tills säsongen är slut. Det hade varit underbart att se våra supportrar på plats när vi möter Degerfors, avslutar Thomas Boakye.