Bekväm seger för HBK Dam i derbyt

HBK Dam vann komfortabelt i lokalderbyt mot BK Astrio. 6-2 blev segersiffrorna för de blåsvarta efter mål av Emma Nielsen (2), Moa Karlsson (2) och Alexandra Hellekant (samt ett självmål).
Det dröjde inte länge förrän det blev rassel i nätmaskorna bakom Astrio-målvakten denna derbydag. Lagkaptenen Emma Nielsen fick avsluta efter ett fint samspel mellan de båda anfallarna Moa Karlsson och Arbnora Robeli, och 1-0 till Bollklubben var ett faktum.

Därefter var det Astrio som var nära en kvittering, efter en stolpträff från halvdistans. Men tillslut blev det ändå 2-0 till HBK efter drygt en halvtimmes spel. Ett självmål från Astrio, men målet bör kanske tillskrivas Moa Karlsson som stod för det fina förarbetet som ledde till 2-0.

Innan halvtidsvisslan ljöd fick dock Moa in bollen i mål utan hjälp av någon motståndarspelare, denna gång assisterad av den skickliga mittfältaren Alexandra Hellekant. Halvtidssiffrorna blev därmed 3-0 till HBK:s fördel.

I den andra halvleken fick Emma Orrdal i HBK-målet visa sig på styva linan flera gånger och stod för många bra räddningar. Men när Astrio fick straff i den 62:a minuten kunde inte Orrdal stå emot, utan hemmalaget kunde reducera efter att straffen gått högt, strax under krysset.

Astrio fick ny fart direkt efter målet, men det mattades snabbt ut. Istället kunde Moa Karlsson stöta in 4-1 från nära håll, efter fint förarbete från Linn Eskilsson. I matchminut 85-89 blev det mål till höger och vänster. Först reducerade hemmalaget så det stod 2-4 på resultattavlan. Men bara några minuter senare gjorde Alexandra 5-2 till HBK från halvdistans och minuten därpå gjorde Emma Nielsen sitt andra mål för kvällen, också det från halvdistans, då bollen läckert gick ribba och in i mål.

6-2 blev också slutsiffrorna till HBK:s favör och ett glatt blåsvart gäng sjöng segersånger på Söndrums IP.