UT:  #16 Fabio  -  IN:  #9 Tommy Thelin.
Minuter
Gult kort
#11 Enock Kwakwa

Seger för HBK i premiären mot J-Södra

Efter en mållös första halvlek kunde HBK tillslut göra 1-0 mot Jönköping. Med fem minuter kvar av ordinarie tid klev Sadat Karim fram och avgjorde för HBK:s räkning och tre fina poäng är inkasserade!

HBK inledde med en hel del bollinnehav, och Gabriel Gudmundsson visade framfötterna med smarta offensiva löpningar. Så småningom kom hemmalaget in allt mer i matchen och fick en farlighet efter ungefär 15 minuters spel på kontring, men bollen rensades först av HBK-försvarare och tillslut fick Malkolm Nilsson i målet tag på bollen

Efter 20 minuters spel blåste domaren straff till HBK, efter en fin offensiv räd signerat Andreas Bengtsson. Men Jönköpings målvakt, Frank Pettersson, gjorde en viktig räddning på Pontus Silfwers straff, och det var alltjämt 0-0 i matchen.

Med ungefär en halvtimme spelat fick Gudmundsson chansen, efter ett fint samarbete med Erik Ahlstrand som verkligen visade framfötterna, men bollen gick i stolpen. Fem minuter senare fick Ahlstrand på ett fint skott, som hemmalagets målvakt fick göra en bra räddning på.

– Ahlstrand kommer ur väldigt många tajta situationer, och är en stor talang med väldigt stor potential. Det kan gå upp och ner lite med de här unga, men hittills har det nästan bara gått uppåt, säger Igor Krulj om den unge talangens insats.

Precis innan paus kunde Joel Allansson stjäla bollen, passa vidare till Gudmundsson och tillslut kunde Sadat Karim avsluta – men målvakten gjorde ännu en fin räddning till HBK-hörna. 0-0 i paus, men mersmak för HBK som var det bättre laget.

Den andra halvleken inleddes med mycket kamp, och HBK fick 20 minuter in ännu en stolpträff, denna gången genom Emil Tot Wikström. Samme Wikström fick tio minuter senare fram ett fint inlägg till Karim, men Pettersson gjorde ännu en bra räddning, och blev också utsedd till J-Södras bästa spelare.

Tillslut fick HBK också utdelning. Nyinbytte Thomas Boakye kunde passa fram till Jesper Westerberg som fick till ett inlägg från högerkanten och Sadat Karim kunde tillslut trycka in bollen i mål och 1-0 till HBK var ett faktum. Därefter fick HBK kriga i lite mindre än tio minuter – och sen var segern bärgad.

– Med tanke på att vi har två stolpträffar och en straffmiss så tycker jag att det är en välförtjänt seger. Det är en tuff bortamatch och vi är väldigt glada över trean och att vi startar på detta sättet, konstaterar Igor Krulj.

– Vi blir hårt pressade av Halmstad, som vinner rättvist, säger J-Södras tränare Andreas Brännström.