HBK Dam föll mot Laholm i match med många ansikten

En skada på en Laholmsspelare ledde till ett 45 minuter långt avbrott när HBK mötte Laholm under lördagen. Laholm kom sen ut med en otrolig kämpaglöd och besegrade HBK med 3-1.
Det var också Laholm som inledde bäst när man tog emot HBK Dam på Glänninge Park i Laholm. HBK kom inte in ordentligt i matchen och Laholm visade framfötterna på en svårsprungen, regntung plan.

Så småningom kom HBK bättre in i matchen, men många inkast och spelavbrott sabbade rytmen - och inget av lagen fick till något särskilt ordnat spel. Anfallsduon Zara Jönsson och Moa Karlsson kom till ett par fina lägen, men varken HBK eller Laholm lyckades spräcka målnollan i den första halvleken.

Men direkt i andra halvlek kunde Zara Jönsson göra 1-0 till Bollklubben. På egen hand tog hon sig fram på offensiv planhalva och ensam med Laholms målvakt tryckte hon distinkt in ledningsmålet.

Därefter svängde matchen igen, och Laholm stressade HBK, och bortalaget hade svårt att få till spelet. Emma Orrdal i HBK-målet fick göra ett par viktiga räddningar.

Efter dryga 70 minuters spel fick en spelare i Laholm en tuff smäll och ett befarat benbrott och matchen fick brytas i ungefär 45 minuter. Ambulans kom till Glänninge Park och tillslut fick sjukvårdspersonal spelaren av planen.

Efter den långa pausen spelade Laholm för sin skadade lagkamrat, och lyckades göra tre mål, varav ett på straff, under de återstående knappa 20 minuterna.

Det blir nya tag för HBK Dam som i nästa match möter Astrio i sin hemmapremiär den 4 maj.