Minuter
Mål!
#7 Ailton Almeida

Förlust i hemmapremiären för HBK

Örgryte lyckades ta vara på HBK:s misstag och vann med 3-1 i HBK:s hemmapremiär.

HBK fick en mardrömsstart i matchen mot ÖIS, då Örgryte kunde ta ledningen redan i sjunde minuten, genom Ailton Almeida, och sedan även utöka ledningen sju minuter senare på kontring genom Victor Sköld. Två spelare som tränare Igor Krulj på förhand höjt ett varnande finger för utnyttjade HBK:s misstag och kunde sedan kyligt avsluta i mål.

– Vi är inte påkopplade, vi är inte med alls första 30, vi är inte där i duellspelet eller försvarsspelet, säger Igor Krulj.

Innan halvtidsvisslan ljöd kunde ÖIS göra 3-0, genom Gustav Ludwigsson, framspelad av Almeida, och det var inte mycket som hade gått HBK:s väg de första 45 minuterna.

– Det är en utmaning att gå in i halvtid med 3-0 emot oss, och vi ska försöka vända matchen. Men det handlar om att gå ut med stolt bröst och försöka jobba för varandra. Vi får in en reducering lite för sent för att det verkligen ska bränna till, säger Igor Krulj.

Och HBK snäppte verkligen upp sig i den andra halvleken. ÖIS kunde visserligen falla tillbaka och slappna av med en 3-0-ledning i ryggen, men det var HBK som hade bollinnehavet och skapade ett par chanser också.

Bland annat hade Gabriel Gudmundsson ett par skott som gick strax över ribban, Erik Ahlstrand var också nära att få in bollen i mål och Joel Allansson var nära att få bollen under ribban. Men det var tillslut nyinbytte Rasmus Wiedesheim-Paul som kunde nicka in reduceringen i 73:e minuten efter en HBK-hörna.

Tyvärr räckte det inte hela vägen, trots att HBK pressade på. Vi tar nya tag i nästa match, borta mot Brage, om en vecka.