Dags för hemmapremiär för HBK Dam

På lördag spelar HBK Dam äntligen hemmapremiär på Halmstad Arena IP, och tar emot lokalrivalen BK Astrio på Halmstad Arena IP. Matchen börjar klockan 12.  
– Det är alltid roligt att få spela på hemmaplan, man blir lite extra taggad! säger HBK:s lagkapten Emma Nielsen. 

HBK har hittills spelat två matcher, en storvinst mot Trönninge IF med 12-1 och en förlust mot Laholm med 1-3. I Trönninge var det inget snack om saken, HBK var det överlägset bästa laget, men mot Laholm blev det en annorlunda match. HBK tog visserligen ledningen med 1-0 genom Zara Jönsson, men efter ett 45 minuter långt skadeavbrott vände Laholm och vann med 3-1.

– Det som hände gjorde att vi fick ladda om och det är en utmaning i sig. Vi gick ut med inställningen att vi skulle vinna och verkligen inte ge Laholm något den sista kvarten. Men sen kom straffen direkt och då kändes det som luften gick ur oss, tyvärr. Men nu är det viktiga att inte älta denna matchen, utan att gå vidare och blicka framåt inför nästa match mot Astrio istället. Vi har fortfarande allt i egna händer och denna förlusten hoppas jag att vi lär oss något av och blir starkare som ett lag, för det är vad jag tror är avgörande i slutändan, säger Emma Nielsen. 

BK Astrio har spelat tre matcher och har två poäng, efter två 1-1-matcher och 0-7-förlust mot Laholm. 

– Det viktiga i matchen mot Astrio är att vi är fokuserade och revanschsugna. Vi ska skapa tempot i matchen genom vårt spelsätt och kreativitet. Vi måste ta varje match för sig och det är därför viktigt att glömma det som varit och lägga all fokus på matchen i helgen.

Och HBK:s lagkapten har en hälsning till alla som funderar på att se på fin fotboll på Sannarp på lördag.

– Om ni vill se ett gäng revanchsugna tjejer spela bra fotboll är det på Sannarp klockan 12.00 på lördag ni ska vara. Vi behöver allt stöd vi kan få, så jag hoppas vi ses där!