Andreas Bengtsson laddad inför hemmapremiären

Andreas Bengtsson är en viktig kugge i HBK:s stabila defensiv och ser nu fram emot hemmapremiären mot ÖIS. ”Det blir en tuff match och vi måste verkligen vara påkopplade,” säger han.

– Min roll i backlinjen är väl att hålla den intakt och tajt. Man ska aldrig kunna spela igenom oss. Och att ha ”Berras” rygg, och han håller min rygg, säger Andreas Bengtsson.

Under försäsongen, Svenska Cupen och i första matchen borta mot J-Södra har det varit stort fokus på HBK:s stabila defensiv – och det finns en anledning till varför den är så stabil som den är, enligt Bengtsson.

– För vi har lagt mycket tid på det och vi har tränat på det mycket och alla har förstått hur vi ska spela defensivt, över hela banan, ner från Malkolm upp till Sadat. Alla har gått med på det, och lägger ner jobbet som behövs och då funkar det bra, konstaterar han.

Det blev seger med 1-0 mot J-Södra i tisdags, och laget fortsatte på den inslagna vägen, efter flera bra matcher under Svenska Cupen och försäsongen.

– Vi visade att vi kunde fortsätta på samma spår och vara stabila och tajta på hela planen och svåra att spela igenom. Det kändes bra. Sen lyckades vi få fram olika kombinationer över hela banan som slutade i bra målchanser.

Nu väntar alltså Örgryte från Göteborg, som förmodligen är ett revanschsuget gäng efter 1-1 mot Norrby i sin premiärmatch.

– Vi ska ha samma inställning som mot Jönköping och som vi haft på sistone. Vi ska inte tumma på någonting utan att vi ska försöka höja oss istället, då tror jag det kommer gå bra, säger Andreas Bengtsson.

Själv har han mött dem flera gånger, men tror att årets upplaga av ÖIS är bättre än på många år.

– Så det blir en tuff match och vi måste verkligen vara påkopplade.

Andreas laddar upp inför match genom att ta det lugnt och vila upp sig. Men det är en specifik maträtt som han gärna äter dagen innan match.


– Det är ofta viktigt med potatis i ugnen och kyckling, minst ett mål dagen innan match. Det har bara blivit så, skrattar Bengtsson.

Och för att lyckas som lag är sammanhållningen i truppen viktig, och i år är lagsammanhållningen riktigt bra, det vittnar flera spelare, däribland Bengtsson, om.

– Det känns som att vi litar på varandra och alla kommer kämpa för varandra och det har vi även visat hittills så det är bara att fortsätta på det spåret.

Bengtsson vill också skicka med en hälsning till fansen, och hyllar de tillresta supportrarna som gav laget ett fint stöd borta mot Jönköping.

– De var väldigt bra stöd nu i tisdags, så det bådar gott inför hemmapremiären och det hjälper verkligen. Jag ser fram emot att få fira med dem efter matchen likt i tisdags. Det är en väldigt skön känsla att få fira med fansen. Det är inte bara vi som blir glada, utan det är så många andra som påverkas av att vi går bra. Det är väldigt kul att kunna ge glädje till andra.

Och det är en speciell känsla med hemmapremiär, tycker Bengtsson.


– Ja, det är speciellt, det är det. Folk kommer hit och har förväntningar och vi vill sätta standard för hela säsongen. Vi ska inte förlora någon match här hemma är målet. Vi ska gå ut och vara påkopplade och göra allt, avslutar Andreas Bengtsson.