Minuter
Mål!
#0 Johan Oremo

Oremål räddade HBK-seger

Johan Oremos drömmål i första halvlek resulterade i en härlig trepoängare, även om J-Södra pressade på för en kvittering.

Det började bra för HBK. Jönköpings målvakt tvingades till en bra räddning tidigt i matchen, på ett till synes enkelt inlägg och HBK fick en hörna. Hörnan skapade kalabalik inne i Jönköpings straffområde och det var inte långt borta att HBK skulle fått utdelning direkt.

I tolfte minuten drev Boakye upp ett anfall och Oremo nickade bollen i stolpen. Men Oremo fick revansch på sig själv när han gjorde 1-0 några minuter senare, då han fick en fin boll att jobba med, vände bort sina försvarare och läckert placerade in 1-0 i den 17:e minuten. Vackert!

– Det är en fin prestation från Oremo, där vi är fysiskt starka. Vi tror inte att det ska bli ett mål i det läget, men han tråcklar sig fram och är mer rörlig än han varit på länge, så det är väldigt roligt att se, säger Igor Krulj om Oremos mål.

Tio minuter senare var Oremo nära att bli tvåmålsskytt, men Pettersson i J-Södra-målet fick göra en bra räddning.

Jönköping var dock allt annat än ofarliga. När Pekalski fällde Vagic efter en halvtimmes spel tvekade inte domaren, utan pekade på straffpunkten. En kvittering var nära, men kapten Tommy Thelin skickade bollen högt, högt över Malkolm Nilssons mål.

Jönköping tog över matchbilden litegrann, men HBK fortsatte skapa farliga lägen på omställningar. Bland annat hade hemmalaget ett dubbelläge strax innan paus, men målvakten och försvararna hjälptes åt att få undan bollen från farligt område. Precis innan halvtidsvisslan hade HBK ett riktigt mönsteranfall, men när Oremo skulle trycka in bollen i mål fick han en väldig felträff, och bollen gick en bra bit utanför.

HBK fick ett nytt gyllene läge att utöka tidigt i den andra halvleken, efter att Silfwer hade lagt en frispark in mot straffområdet som Berntsson, en av HBK:s bästa spelare, nickade i ribban. Men efter det var det Jönköping som tog över matchen allt mer. Vagic fick till ett farligt avslut precis utanför Malkolm Nilssons ena stolpe och Thelin var nära att revanschera sig på sin missade straffspark när han tvingade Nilsson till en superräddning.

Däremellan hade dock HBK:s skyttekung Kinoshita två nickar på mål, men Frank Pettersson fortsatte imponera mellan stolparna och räddade båda chanserna.

Trots flertalet chanser från J-Södra fick Malle hålla nollan, och Oremos 1-0-mål räddade segern till HBK, som nu går upp på 37 poäng.

– Peter Larsson och Alexander Berntsson ska ha all heder för att de styr upp det, och en extra guldstjärna till Berntsson som gör en fantastisk match, avslutar Igor Krulj.