Noll poäng mot Hammarby för HBK U17

”En lång dags färd för ingenting” hade man kunnat säga om HBK U17:s Stockholmsutflykt på söndagen där bussen körde från Örjans vall 09.00 och var tillbaka 00.39 med noll poäng i bagaget.
– Nej tvärtom, säger Robert Nordström, huvudtränare för U17.
– Det är sådana här matcher som är oerhört utvecklande både för killarna individuellt och för att laget skall kunna bli ännu bättre framöver. Nu får vi mäta oss med de bästa lagen i Sverige och det är en härlig utmaning.
 
På Hammarby IP väntade ett starkt och fokuserat lag på HBK:arna som dock började matchen fint och redan i åttonde minuten fick HBK en straff som tyvärr missades. Istället fick Hammarby straff och gjorde 1-0.
 
Det var en händelserik match i högt tempo, Hammarby gjorde ytterligare ett straffmål och två fina spelmål och hann dessutom få en man utvisad innan det blev pausvila och 4-0 till hemmalaget.
– Hammarby var spelmässigt klart bättre än oss i första men däremot vaskade vi fram fem-sex högkaratiga målchanser som vi tyvärr missade men när vi sedan fick en drömstart på andra halvlek så trodde vi faktiskt att vi kunde vända på detta, säger Nordström.
 
Bara fem minuter efter paus kom nämligen Jonathan Wadensten fri och spelade bollen förbi ”Bajens” målvakt och blev neddragen med straff och utvisning som resultat, Albin Branting placerade in reduceringen till 4-1 och HBK var plötsligt 11 mot 9 med 40 minuter kvar.
 
Tyvärr för HBK kunde man bara hålla lågan uppe i en minut efter målet då man slarvigt tappade boll på mittplan och Hammarby kontrade in 5-1 bakom en chanslös Max Johnsson i HBK-målet.
 
Efter detta sjönk modet på de blåklädda spelarna och för att hälla mer salt på såren så drog en HBK:are på sig en utvisning och Hammarby spikade slutsiffrorna till 6-1.
– Ibland får man acceptera att motståndarna är riktigt duktiga och så var fallet idag. Vi har lite lärdomar att dra efter en sådan här match och det var killarna också inne på efter matchen, avslutar Nordström som i nästa match tar emot Kalmar FF på fredag 17.00 på Björkvallen i Ränneslöv.
 
Hammarby U17 – HBK U17  6-1 (4-0)
Mål HBK: Albin Branting
Laget: Max Johnsson – Eric Svensson (57), Benjamin Lidh (utv.68), Taulant Peci, Lucas Bresmar – Johan Gudmundsson, Nils Strandahl (57, 75), David Jyrkin, Albin Branting – Mohammad Alshalkadi (75), Jonathan Wadensten. Avbytare: Johan Landén (57), Nils Thelander (57).