Kryss för U17 mot Norrköping

Matchen mellan HBK:s U17-lag och Norrköping slutade 0-0 – trots att HBK hade ett ribbskott och ett mål som sent omsider blev bortdömt för offside.
IFK Norrköping inledde bra, och tvingade bland annat Max Johnsson i målet till en bra räddning. Det hade kunnat bli ännu farligare men Max fick en frispark med sig. Efter ungefär sju minuters spel fick HBK sin första farlighet, ett skott som gick strax över IFK Norrköpings ribba.

Och trots att första halvlek var väldigt jämn, var det ändå HBK som satt i förarsätet och hade mer boll och mer lägen. Med kvarten kvar av första halvlek gjorde IFK Norrköpings målvakt en reflexräddning – en räddning som helt klart räddade IFK från ett baklängesmål.

0-0 i paus, och en, om möjligt, ännu jämnare inledning av andra halvlek. Men HBK ville mer och tog över allt mer ju längre matchen fortskred. Det var otroligt nära 1-0 till HBK i 78:e minuten, då Albin Branting tryckte bollen i ribban – och returen gick precis utanför bortre stolpen.

Men bara minuten efter gjorde HBK 1-0 genom Johan Gudmundsson. Ett mål som, sent omsider, blev bortdömt för offside – efter att huvuddomaren först dömt mål, sen konfererat med en av linjedomarna och sen ändrat sitt domslut.

Tungt för HBK, men hemmalaget fortsatte skapa chanser. Lagkapten Nils Strandahl fick på ett bra skott, men IFK:s målvakt stod för ännu en bra räddning, och minuten därefter fick IFK i panik rensa en boll på mållinjen, efter en vass HBK-hörna.

Med bara några sekunder kvar av andra halvlek fick Max Johnsson visa att han är riktigt bra mellan stolparna han med, då han stod för en fin räddning. 0-0 blev så slutresultatet, även om HBK var det bättre laget.

– Vi spelade riktigt bra, med tanke på förutsättningarna, kommenterar Morgan Ljungqvist i ledarstaben efter matchen, och syftar på den ihållande blåsten som ställde till det lite för spelarna emellanåt.