Inför HBK - J-Södra

Idag tar sig HBK an J-Södra på hemmaplan. Samtidigt fortsätter satsningen mot ett #SlutståltÖrjan.  
Det kändes som att mycket lossnade för HBK i bortamatchen mot Frej, som man tillslut lyckades vinna med 5-1, och dessutom stoltsera med fem olika målskyttar. Nu hoppas HBK-tränaren Igor Krulj att laget kan fortsätta på den inslagna vägen. 

– Först måste vi vara väldigt ödmjuka till det hårda arbete som krävs i varje match. Att hela tiden ha en relation mellan lagdelarna och offensivt ha ett stort rörelsemönster, vilja vara attackerande och ha en offensiv vilja.

Att det blev så mycket som fem olika målskyttar i senaste Superettan-matchen betyder en hel del för laget.

– Ett spritt målskytte betyder att självförtroendet är starkt. Det är väldigt många som är kliniska och väldigt precisa i avslutssituationen när de väl får läget och det är alltid bra att kunna fördela målskyttet, säger Igor Krulj. 

Tiondeplacerade J-Södra vann senast mot den halländska lokalkonkurrenten Varbergs Bois med 4-2. Innan dess föll laget mot IFK Värnamo, AFC Eskilstuna och Degerfors. Precis som HBK tog de sig vidare till Svenska Cupens gruppspel, efter en 3-1-seger mot Hudiksvall. 

– J-Södra är ett individuellt skickligt lag som har haft en tuff start på säsongen med en del tränarbyten. Nu är Tommy Thelin tillbaka och Smylie är som en länk via mittfältet till anfallet och även Jakob Orlov är en typiskt stark boxspelare, säger Krulj, och lyfter fram tre spelare som HBK bör se upp lite extra med. 

Satsningen #SlutsåltÖrjan fortsätter, och grindarna öppnar redan klockan 16. Då bjuds det på livemusik från bandet Strucky Likes, flera foodtrucks är på plats med god mat och som vanligt händer det saker i Kids corner för barnen. Dessutom går HBK:s årliga ungdomsparad av stapeln. 

Matchen börjar klockan 17:30.