HBK U19 vann mot BP

Det blev den fjärde hemmasegern på lika många matcher när HBK U19 besegrade BP med 1-0. 
BP hade annars inlett höstserien bra och låg innan denna match på en andraplats med fyra segrar, en oavgjord och en förlust. En andraplats knep laget också i den Norra Allsvenskan under våren. 

Segern mot BP blev en fin skalp för Bollklubben som nu besegrat fyra stockholmslag på hemmaplan – AIK, Hammarby, BP och Täby – under höstsäsongen.

Första halvlek var jämn chansmässigt med ett visst övertag i spelet för BP. Alexander Johansson hade HBK:s bästa chans men hans friläge räddades med smalbenet av BP:s duktige målvakt i mitten av den första halvleken. Även Emil Jönsson i HBK-målet fick göra en jätteräddning då han avstyrde ett avslut från nära håll med en benparad.   

 Vi var inte alls nöjda med den första halvleken. Även om vi var med i matchen så fanns det mer vi kunde göra för att få matchen att svänga över till vår fördel. Vi gjorde några små taktiska justeringar men framförallt kom vi överens om att utföra grunderna bättre, berättar tränare Johan Bergström.

I den andra halvleken stod Bollklubben så för en ordentlig uppryckning. Ett dominant spel etablerades på motståndarnas planhalva och med ett konstant tryck kom så också utdelningen efter 61 minuters spel. I en något märklig situation där två jättelägen försummades var tillslut Herman Johansson sist på bollen och kunde ge HBK ledningen från nära håll. Ett mål som också skulle visa sig bli det enda denna lördagseftermiddag.  

Trots flera HBK-chanser och en BP-forcering under matchens slutskede slutade matchen 1-0. 

Herman Johansson, som inte så ofta gör mål men alltid gör viktiga mål, kunde tillsammans med sina lagkamrater ännu en gång visa den stora moral och kvalité som finns i gruppen med framförallt en väldigt övertygande andra halvlek. 

HBK U19 möter härnäst BK Häcken på Bravida Arena nästa söndag  i den 8:e omgången i denna 13-matchersserie och racet om SM-guldet lever ännu. 

HBK U19 – BP 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (61) Herman Johansson (Oliver Hintsa).

Startelvan: Emil Jönsson – Herman Johansson, Gabriel Wallentin, Edvin Kurtulus, Nils Hedström – Philip Comnell, Erik Ahlstrand, Axel Berggren, Albin Mazreku (74) – Oliver Hintsa, Alexander Johansson.

Avbytare: Alex Jacobsson (74), Mohammed Wasmy, Marcus Mori.