HBK:s U21-lag besegrade Hertha Berlin

I en underhållande match i Baltic Sea Cup besegrade HBK tyska klubben Hertha Berlin med 1-0, efter mål av Emil Tot Wikström.

Det började bra för HBK:s U21-lag, som hade en farlig chans efter bara fyra minuters spel. Men sen dröjde det ett tag innan HBK fick läge igen, och Hertha Berlin var uppe och hotade och skapade några halvchanser. Emil Jönsson i HBK-målet var dock vid rätt plats vid rätt tillfälle – och såg till att freda sitt mål, med hjälp av sin backlinje.

HBK kunde ta ledningen genom Emil Tot Wikström i den 32:e minuten och hade chans att utöka sin ledning bara några minuter senare, efter ett fint samarbete mellan Gabriel Gudmundsson och Alexander Johansson, men den senare fick bollen lite långt ifrån sig och Hertha Berlins målvakt Niclas Wild kom bra ut och fick foten på bollen i sista stund.

I första halvleks sista skälvande minuter var Hertha Berlin nära att straffa HBK, en farlig hörna rensades precis vid mållinjen och HBK lyckades rensa undan ytterligare en farlig chans. Oscar Petersson var dock nära att få sista ordet i första halvlek, men avslutet gick precis utanför ena stolpen och halvtidsresultatet var därmed 1-0 till HBK.

Ett resultat som stod sig matchen ut. Men det hade kunnat bli större siffror till HBK:s favör. Alexander Johansson var nära att göra 2-0 tidigt i den andra halvleken, Oscar Petersson likaså. Men farligast av alla chanser var nog Edvin Kurtulus nick efter en hörna, som målvakten fick göra en bra räddning på.

HBK:s målvakt Emil Jönsson fick också chansen att visa upp sig, och stod bland annat för en fin benparad i 86:e matchminuten, som räddade tre fina poäng till HBK.