HBK möter Landskrona på hemmaplan

I kampen om kvalplatsen möter HBK Landskrona på Örjans vall under tisdagen. 
Det är en kamp i dubbel bemärkelse – för samtidigt som HBK kämpar för att nå en kvalplats för att få kvala till Allsvenskan krigar Landskrona för att nå en kvalplats för att kunna kvala sig kvar i Superettan. 

HBK är inne i en bra period, och kommer senast från en 2-1-seger på bortaplan mot Gais. En av målskyttarna var Jonathan Svedberg, som fick göra ett lite annorlunda mål. 

– Jag ser att målvakten inte kommer hinna ta upp bollen med händerna för att han är utanför straffområdet. Och sen är jag jämte målvakten, och så vips så har man bollen framför sig och ett öppet mål. Det var jätteskönt, verkligen, säger Jonathan Svedberg. 

Och nu ska laget ta med sig de bra bitarna från Gais-matchen till kommande match mot Landskrona.

– Vi tar med oss mycket, såklart, men speciellt vad vi gjorde bra i första halvlek, varför vi har så mycket boll som vi har och varför vi skapar våra lägen. Vi tar med oss en go känsla i första halvlek.

I och med segern mot Gais förra veckan har HBK nu fyra raka matcher utan förlust. 

– Det beror väl på att vi är väldigt starka som lag och vi kämpar väldigt hårt för varandra. Vi är väldigt starka när vi gör allting som vi gör, till exempel mot Gais i första halvlek när vi jobbar med vårt anfallsspel och sätter vårt försvarsspel så vi kan anfalla som vi vill. 

Det är en ganska bra konkurrenssituation i laget just nu –  med många spelare som är i form och som konkurrerar om en plats i startelvan.

– Det är väldigt bra såklart, det gäller att man måste göra det där lilla extra hela tiden. Det ger motivation till att utvecklas, och göra det lilla extra för att få startplats. Vi har många jätteduktiga spelare och alla får inte chansen i varje match, men man får ta chansen när man väl får den, säger Jonathan Svedberg. 

När HBK mötte Landskrona senast blev det en mållös tillställning och en poäng till vardera lag. Nu satsar HBK på en seger.

– Vi ska gå in med 100 procent i matchen. Gå in med en jäkla inställning, för vi är på hemmaplan. Vi ska dominera och visa var skåpet ska stå. Vi ska inte ge dem någon lugn tid, utan hela tiden stressa dem och spela vårt spel, avslutar Jonathan Svedberg.