HBK möter Gais på bortaplan

På tisdag åker HBK upp till Göteborg för att möta Gais i en viktig match i kampen om att nå kvalplatsen.  
Fredagens 1-1-match mot Varberg är lagd till handlingarna, och det är nya tag för HBK som blickar framåt mot matchen mot Gais. 

Senast lagen möttes var i våras, på Örjans vall, och då blev det en 1-0-seger för Halmstad efter mål av Höskuldur Gunnlaugsson. 

Gais har två förluster och en vinst sina tre senaste matcher, samtidigt som HBK har ett kryss och två vinster på sitt konto. 

HBK har mött Gais 17 gånger i Superettan och Allsvenskan sedan år 2000, och statistiken lagen emellan är otroligt jämn. HBK har vunnit fem matcher, Gais har vunnit fem matcher och sju matcher har slutat med delad poäng. 

Av de fem HBK-vinsterna har HBK hållit nollan samtliga gånger och den största segern lagen emellan under 2000-talet är en 4-0-seger för HBK, för ganska exakt 10 år sedan. 

Vanligast är att en match mellan HBK och Gais i Superettan eller Allsvenskan slutar oavgjort – det har hänt sju gånger under 2000-talet; och absolut vanligast är 1-1 (tre gånger) eller 0-0 (tre gånger). 

Målskillnaden är i HBK:s favör – HBK har gjort 20 mål mot Gais, samtidigt som Gais har gjort 16 mål mot HBK under 2000-talet i Superettan och Allsvenskan. 

Matchen mot Gais spelas på Gamla Ullevi och startar klockan 19.