HBK Dam besegrade serieledarna

HBK tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden när man besegrade serieettan Hittarp på bortaplan med 3-1. I och med segern har HBK Dam säkrat minst en andraplats i serien.  

Det var en väldigt tät match, med mycket kamp från bägge håll. Det gäller precis lika mycket för respektive lag, hade HBK förlorat idag hade förstaplatsen varit utom räckhåll.


HBK började bra och tog tag i spelet direkt och kunde också göra 1-0 genom Moa Karlsson .


– Sen tycker jag vi håller spelet på en bra nivå, men lite enkla misstag gör att de kvitterar till 1-1, det är mer vår egna misstag än deras styrka som gör att de får 1-1, säger tränaren Stefan Jönsson.

Men HBK vek inte ner sig efter kvitteringen, utan kunde återta ledningen, återigen efter ett fint anfall genom Moa Karlsson som var sist på bollen.


Hittarp försökte få till en kvittering, men då öppnade de upp sig och HBK kunde sätta spiken i kistan och göra 3-1 genom Zara Jönsson. Då HBK hade både ribbskott och stolpskott hade det kunnat bli en större seger än 3-1, som slutsiffrorna tillslut blev.


– Det var roligt att se att vi inte bara kan föra spelet, utan vi kan kriga och kämpa. Tjejerna tar kliv för varje match. Vi har inte tappat ett poäng på hela hösten och gör det jättebra. Det är en underbar inställning de har, de försöker spela fotboll och de gör det väldigt bra, konstaterar Stefan Jönsson.

Hela laget gjorde en fantastiskt bra insats, men Jönsson lyfter fram Linn Eskilsson, Moa Karlsson och Malin Andersson som gjorde det extra bra.


– Vi har säkrat andraplatsen i serien, det är ingen som kan ta den ifrån oss nu. Och det är en fantastisk prestation, avslutar Stefan Jönsson.