Förlust för U19 mot MFF

Det var ett starkt Malmö FF som välförtjänt besegrade HBK U19 under söndagen. Bollklubben fick en drömstart och kunde ta ledningen redan efter tre minuter. I den andra halvleken fick dock hemmalaget rejäl utdelning och kunde säkert ta hem tre poäng.
Bollklubben öppnade matchen starkt på Malmö Stadion-områdets perfekta hybridplan. 0-1 kom redan efter tre minuter på en flygande kontring där Oliver Hintsa hittade forwardskollegan Philip Comnell som dunkade dit ledningsmålet. Malmö hade mest boll men på lagets enda stora målchans i den första halvleken gjorde Hugo Kjellsson i HBK-målet en strålande parad. Det var annars HBK som radade upp målchanser, främst på kontring, och främst genom giftiga forwardsduon Comnell-Hintsa. 0-1 var halvtidsresultatet.

Andra halvlek kom ett utskällt och mer beslutsamt MFF ut på planen. Chanserna lät inte vänta på sig och mot ett både passivt och osynkat HBK kunde hemmalaget få maximal utdelning under en 22-minutersperiod. Hela sex mål gjordes och ridå för gästerna. Bollklubben var inte ofarliga då de stack upp men halvleken blev resultatlös. Slutsiffrorna skrevs till 6-1 – stora siffror men att MFF var det bättre laget fanns ingen diskussion om.   
– Vi gör en väldigt bra insats och är sylvassa i kontringsspelet i den första halvleken. Dom har betydligt mer boll och 0-1 var en skör ledning in i andra halvlek. Vi har släppt in sex mål på fem matcher - 450 minuter. Nu släpper vi in sex mål på 22 minuter. Varje förståndig människa förstår hur vi känner kring den perioden. Det är inte orättvist att MFF gör mål och vinner matchen men vi blir oerhört hårt straffade under den perioden. Samtidigt är vi väldigt osynkade och passiva så att vi släpper in mål är inte konstigt adderat deras beslutsamhet och skicklighet. Med en jämnare prestation över 90 minuter samt fått ett par mål i rätt lägen hade vi kanske orkat stå emot men Malmö var bra och vinner välförtjänt idag, summerar tränare Johan Bergström.   

Malmö FF – HBK U19 6-1 (0-1)
Målen: 0-1 (3) Philip Comnell (Oliver Hintsa). 1-1 (57). 2-1 (60). 3-1 (65). 4-1 (76). 5-1 (78). 6-1 (79).

Startelvan: Hugo Kjellsson – Benjamin Lidh, Edvin Kurtulus (45), Herman Johansson, Nils Hedström – Jacob Olsson, Axel Berggren, Eric Ahlstrand, Melvin Sjöland (82) – Philip Comnell, Oliver Hintsa.

Avbytare: Albin Mazreku (in45ut75), Alex Jacobsson (75), Mohammed Wasmy (82), Marcus Mori.