"Ante G" kommer hem till HBK

2009 lämnade Andreas "Ante G" Johansson HBK och tio år senare drar han på sig den klarblåa matchtröjan igen. Nu är det klart – Halmstadsonen Ante förstärker HBK inför kommande säsong.
Efter idogt arbete från HBK:s sportstab kunde kontrakt med Andreas Johansson undertecknas under söndagen. 

Övergången blir en viktig pusselbit i Igor Kruljs lagbygge inför kommande säsong, vi talar alltså om en spelare som har vunnit SM-guld, blivit framröstad som årets allsvenska försvarare två gånger och utsetts till Allsvenskans mest värdefulla spelare. Han har även varit proffs i tyska Bundesligaklubben Vfl Bochum.

Kommunikationen kring övergången har varit lite känslig. HBK:s tanke var att "Ante" skulle presenteras som en överraskning under pausen vid dagens hemmamatch. IFK Norrköping ville dock inte presentera nyheten nu med hänsyn till deras toppstrid i Allsvenskan. Dock lyckades både Hallandsposten och Sportbladet få nys om affären varpå Norrköping valde att gå ut med nyheten.

– Med hänsyn till Ante själv och IFK Norrköping kommer det inte att bli några tröjbilder eller någon presentation nu, kommenterar Tony Karlsson i HBK som är nöjd med övergången.

– Vi har jobbat hårt för att lösa detta och vi har haft dialog med Andreas kontinuerligt under de år han har varit borta från Halmstad. Vi visste på ett ganska tidigt stadium att han och familjen ville flytta hem och då kändes ju förstås HBK som det logiska alternativet, även om "Ante" hade många erbjudanden.

Såhär säger Andreas själv om nyheten, samtidigt som han är tydlig med att han vill fokusera på Norrköping säsongen ut.

– Min familj har redan flyttat till Halmstad och min son har börjat skolan där, det är en stor anledning till att vi har tagit det här beslutet.

HBK:s tränare är även han nöjd med affären.

– Det visar att HBK är på tårna och att vi får in en erfaren ledare på planen är mycket positiv. Vi har ju som bekant många unga spelare som är väldigt talangfulla, att de får jobba med "Ante" tror vi kommer att inverka positivt på deras utveckling.

Tony Karlsson summerar:

– "Ante" är väl vår motsvarighet till Andreas Granqvist så det känns väldigt bra i magen.