Westerberg firar 300 matcher i HBK-tröjan

När HBK mötte Helsingborg i tisdags spelade Jesper Westerberg sin 300:e match för HBK. Och för honom är HBK inte bara ett fotbollslag, det är en familj.  
– HBK för mig är en familj. På något sätt var det HBK som gav mig chansen att utöva det jag älskar på heltid, när det kanske lika väl hade kunnat vända neråt när Janne tog hit mig 2006. Det var han som gav mig chansen och trodde på mig och utvecklade mig till att bli en elitspelare. Det är klart att det betyder mycket, säger Jesper Westerberg.

I tisdags spelade HBK mot Helsingborg på Olympia, och en av spelarna på plan var Jesper Westerberg. För honom blev matchen mot Helsingborg historisk. Det var nämligen hans 300:e match i HBK-tröjan. 

– Jag trivs här, och jag har varit tillräckligt bra för att kunna starta så många matcher. På nåt sätt är det ett kvitto på att det har funkat för mig att vara här, säger han.

Matchen mellan HBK och Helsingborg slutade 1-1, och var en av säsongens bästa matcher sett ur ett HBK-perspektiv.

– Det är såklart surt att vi inte lyckades avgöra till vår fördel när vi ändå skapade lägena till det. Vi har det lite lättare att spela mot lag som  har ambition att spela, och lite tuffare mot lag som vill gå på kontringar och lägga sig lågt. Det är väl resultatet av detta året, att vi inte riktigt klarar av att låsa upp de låga försvaren, konstaterar Jesper Westerberg. 

På söndag väntar Brage, som just nu ligger på en sjätteplats och är med och slåss om en ännu bättre placering.

–  Det viktigaste är att vi presterar och bygger vidare på Helsingborgsmatchen och kommer upp i en nivå som är oss värdiga att avsluta säsongen på, och att vi visar att vi faktiskt kan spela fotboll också. 

Inför säsongen satte spelarna i A-laget upp mål, så kallade HBK Goals. Jesper Westerbergs mål var ”Jag ska vara 100 procent ärlig med mig själv och min omgivning” – och när han tittar i backspegeln tycker han att han har uppnått målet han satte upp. 

– Jag brukar säga vad jag tycker och tänker och har sett mig själv i spegeln både en och två gånger under säsongen. Inåt är det högt i tak och man säger vad man tycker och tänker, för att bidra så mycket man kan och inte sitta tyst. 

Sett till säsongen i sin helhet ser Westerberg både toppar och dalar.

– Det är klart vi hade hoppats på att gå upp till Allsvenskan, och det blir svårt nu. Vi har haft för få toppar och lite för djupa dalar. Men många har utvecklats och gjort det bra, vi har en grund att bygga på och många spelare som kan ta steg framöver. Vi missar nog målet att gå upp, men har byggt ett jävligt bra lag som kommer vara med och slåss nästa år.