U19 vann mot Örebro SK på Behrn Arena

U19 var på söndagsutflykt i Örebro och kunde ta med sig tre fina poäng hem. Efter en spelmässigt väldigt stark första halvlek kunde Oliver Hintsa ge Bollklubben pausledning. I den andra halvleken utökades siffrorna genom forwardskollegan Philip Comnell och matchen slutade 0-2 till Bollklubben.
I den första halvleken bjöd HBK:s U19-lag stundtals på bländande kombinationer och frejdigt anfallsspel. Chanser skapades men det dröjde till den 37:e minuten innan Oliver Hintsa kunde lyfta in 0-1 till Bollklubben efter en fin upprullning. En rättvis pausledning med mersmak gav Bollklubben utmaningen att följa upp spelet även i matchens andra akt.

Andra halvlek började även den bra men ÖSK visade att de ville vara med och spela om det och bjöds in i matchen då HBK slog av på bolltempot. Ett par-tre chanser skapades åt båda håll men till slut kunde Philip Comnell döda matchen med sitt 0-2 mål och målskyttens fjärde mål på två matcher – även till detta mål hette framspelaren Jacob Olsson. Matchen kontrollerades sedan och höstens första bortaseger tillika höstens femte nolla på tolv matcher kunde inkasseras på ett höstgrått Behrn Arena i Örebro.
– Första halvlek värmde sannerligen ett fotbollshjärta och killarna bjöd på en oerhört koncentrerad och kvalitativ anfallsfotboll där vi kom till avslut eller snabbt vann tillbaka bollen vid bolltapp. Andra halvlek var jämnare men det kändes ändå relativt kontrollerat och som att vi kunde växla upp för att vinna matchen. Roligt att forwards fortsätter leverera poäng och att samtliga spelare visar fina kvalitéer och mognad i sitt sätt att ta sig an matchen, sammanfattar tränare Johan Bergström.

Örebro SK - HBK U19 0-2 (0-1)
Målen: 0-1 (37) Oliver Hintsa (Jacob Olsson). 0-2 (77) Philip Comnell (Jacob Olsson).

Startelvan: Emil Jönsson – Jacob Olsson, Herman Johansson, Gabriel Wallentin, Nils Hedström (84) – Albin Mazreku (75), Axel Berggren, Erik Ahlstrand, Melvin Sjöland (84) – Philip Comnell, Oliver Hintsa.

Avbytare: Marcus Mori (75), Lucas Bresmar (84), Benjamin Lidh (84).