Noggrann defensiv ska få HIF på fall

Imorgon väntar en tuff bortamatch för HBK, som åker till Olympia för att möta HIF. Och en stabil defensiv kommer bli viktig för att ta poäng mot HIF, tror HBK:s målvakt Malkolm Nilsson.

Det har varit ett längre speluppehåll för HBK – och spelarna har passat på att vara lite lediga inför säsongsavslutningen.

– Vi har samlat energi inför de avslutande matcherna och haft ledig tid med familj och vänner. Sen har det varit hård träning, två veckor med träning mer eller mindre varje dag, säger HBK:s målvakt Malkolm Nilsson.

HBK hade två tunga matcher innan landslagsuppehållet, med förlust mot både Värnamo och Norrby. Och på ett sätt kom uppehållet lägligt, men samtidigt var spelarna sugna på revansch direkt.

– Det är klart att man hade velat spela match dagen efter och få till ett bättre resultat direkt. Men samtidigt är det skönt att samla kraft. Uppehåll är aldrig särskilt roligt när man är mitt inne i säsong, så det är både positivt och negativt, förklarar Malkolm Nilsson.

Nu väntar alltså Helsingborg i ett riktigt tungviktsmöte, och enligt Malle i målet är det extra viktigt att tänka på defensiven.


– Vi måste vara extremt noggranna i vår defensiv och utnyttja deras svagheter. Vi har försökt få till ett spel som fungerar mot just HIF, samtidigt som vi inte förändrar allt för mycket. De har många duktiga individuellt skickliga spelare. Det är tufft lag med bra offensiv och stark defensiv.


HIF har två vinster och ett kryss på sina senaste matcher och är inne i en bra period och befinner sig i toppen av tabellen. Vid seger mot HBK är de dessutom klara för Allsvenskan nästa säsong. Men HBK vann mot skåningarna med 2-1 i hemmamötet på Örjans vall.


– Framför allt att det var en fantastiskt skön avslutning på matchen när Johan Oremo trycker in vårt ledningsmål i 93:e minuten, eftersom det var ett misstag från mig när de gjorde sitt mål. Vi kontrollerade den matchen, och vi vann den matchen är fullt rättvist. Det ska vi ha med oss nu. Vi ska gå in med inställningen att vi redan har slagit dem i år, och det är en skön känsla att gå in med, minns Malkolm Nilsson.


Många minns såklart även på 2-1-segern i kvalet till Allsvenskan i det senaste mötet på Olympia. Den säsongen var Malle utlånad till Öster, så han såg matchen från läktaren.


– Jag avslutade matchen med att sitta på toaletten, jag vågade inte kolla. Det var fruktansvärt och fantastiskt skönt också.


Nu ska Malkolm Nilsson samla så mycket energi som han kan inför morgondagens match. Matchen spelas på Olympia, och börjar klockan 19.