Knapp förlust i SFL-premiären för HBK Futsal

HBK Futsal föll knappt i premiärmatchen i Svenska Futsalligan borta mot Skoftebyn.
De första minuterna i högsta futsalserien för HBK blev tuffa. Laget var tillbakapressade av ett Skoftebyn som hade mycket boll och tryckte på framåt. Det resulterade också i ett tidigt ledningsmål för hemmalaget. 

HBK kom så småningom bättre in i matchen, men saknade den där sista lilla spetsen i de offensiva lägena – men hade flera farliga chanser, bland annat på kontring. Skoftebyn var absolut inte ofarliga, och hade kunnat utöka sin ledning vid ett par tillfällen, men Daniel Lindell i HBK:s mål stod för flera högklassiga räddningar och såg till att det bara stod 1-0 till Skoftebyn i paus. 

I den andra halvleken verkade premiärnerverna ha flytt sin kos, och HBK-spelarna kom ut med ny energi och tryckte på för en kvittering. Men istället kunde Skoftebyn utöka sin ledning till 2-0. 

Med några minuter kvar av matchen bestämde sig HBK för att använda sig av jokerspel för att få till en reducering, och tog ut målvakten och satte in en extra utespelare. Och det gav resultat direkt och HBK lyckades reducera till 2-1 genom Markus Granelund. 

Skoftebyn var emellanåt rätt tillbakapressade – men lyckades hålla undan de sista minuterna. Vad som i förväg hade beskrivits som ”a walk in the park” för Skoftebyn, som sågs som ganska stora förhandsfavoriter, blev en tajt match. Men sett över hela matchen var Skoftebyn ett nummer större och vann ganska rättvist med 2-1. 

– Vi får en tung start i och med att vi släpper in 1-0 redan efter en minut på en fast situation. Men vi jobbar oss in i matchen mer och mer. I andra halvlek tycker jag att vi tar över matchen och har ett visst tryck mot dem men lyckas tyvärr inte få in bollen, säger tränare Per Lunnebjer och fortsätter:

– Om man ser till matchen totalt är jag väldigt nöjd med vårt försvarsspel men är inte alls nöjd med vårt anfallsspel. Vi har alldeles för dåligt tålamod och tar många felbeslut där vi inte värderar situationerna rätt. En okej premiär men samtidigt vet jag att vi kan betydligt bättre. Ett extra plus till vår målvakt Daniel Lindell som räddade oss i första halvlek när vi tappade boll på fel ställen och till Robert Lundström som gjorde en mycket bra insats!

Nästa match spelar HBK på hemmaplan, mot Djurgården i Högskolehallen. Matchstart klockan 16.