Höggi vill ge tillbaka – genom Nattfotbollen

Idag kör HBK igång med Nattfotbollen på Andersberg igen. En HBK:are som engagerar sig i Nattfotbollen är Höskuldur Gunnlaugsson – som vill ge tillbaka till samhället och ha kul och spela fotboll med ungdomarna.  

– Jag kommer delta och ge min tid och ge av mig själv. Och ha kul och skoja lite med dem. Det är en grej jag är uppväxt med – att försöka ge tillbaka. Sen tycker jag det är kul också, att spela lite fotboll och bryta rutinerna, säger Höggi.

Ikväll, klockan 20:30, kommer Höskuldur Gunnlaugsson för första gången ta sig till Andersbergshallen för att vara med på Nattfotbollen. Alla från 14 år och uppåt är välkomna att spela fotboll, umgås och ha kul tillsammans.

– När man är en så stor aktör som HBK så kan man inte strunta i att göra sådana här saker. Det är bra för samhället och framför allt för de som verkligen behöver det. Vi kan ge dem en plattform att synas på. Det är bra både fysiskt och mentalt att komma ut en fredagskväll och bara ha kul och glömma den jobbiga delen av livet genom sporten. Sporten kan förena människor på ett bra sätt.

Han kommer försöka vara på plats så ofta han kan, och planerar att ta med sig någon annan från klubben eller laget.

– Professionell fotboll kan vara en liten bubbla, så jag försöker så gott jag kan att vara involverad i andra grejer. Det är viktigt för mig att ge min tid till de som inte fått samma chanser som jag i livet och ge min energi till dem. Jag har fått bra möjligheter i livet så jag vill ge min tid och och bara vara där och ha kul med killarna, säger Höskuldur Gunnlaugsson.