HBK U17 förlorade mot mästarna

Elfsborg var tvungna att ta minst en poäng mot HBK för att säkra SM-titeln för U17 2018 när lagen möttes på Borås Arena på söndagen. Det lyckades man med efter att ha slagit HBK med 4-1 efter 3-0 i paus.
 Efter att Vasalund skamligt nog släppt in 11 mål mot Hammarby U19 i lördags och därmed gav bort SM-tecknet till dessa så pratade vi mycket om heder innan matchen och även om vi inte hade något att spela för tycker jag att killarna gav järnet och kämpade på i 90 minuter, säger Robert Nordström.
 
Matchen var spelmässigt helt jämn i första halvlek men Elfsborg tog ledning på en kontring där de blåklädda inte hann med och gjorde det viktiga målet fram till 1-0 som gjorde nervositeten mindre hos de gulklädda och de cirka 500 åskådarna denna kalla men soliga eftermiddag.

Elfsborg gjorde också 2-0 efter att HBK:s vänsterback Johan Landén fått bollen på armen efter ett inlägg, domaren friade men en energisk ung assisterande gjorde en stark ”stinsprestation” som ledde till straff och mål. 

– Återigen en handssituation som leder till att vi inte kan förstå reglerna och än mindre förklara den för spelarna, säger Morgan Ljungkvist i HBK-lägret.
 
Det skulle också bli 3-0 innan pausvilan då Elfsborg gjorde ett mål på en av flera hörnor i första halvlek. 

– Vi pratade igenom om hur vi skulle agera och killarna tog sig an andra halvlek på ett bra sätt, kommenterar Tony Andersson de sista 45 minuterna i seriespelet 2018.
 
Andra halvlek slutade 1-1 efter att knallarna gjort 4-0 på ännu en hörna men HBK fick in en reducering till 4-1 där Albin Branting slog en vänsterhörna som Nils Strandahl touchade fram till Taulant Peci som kämpade in slutsiffrorna till 4-1.
 
 Vi säger såklart grattis till Elfsborg som vinner matchen rättvist och tar hem SM-guldet, säger Tomas Carlsson i HBK-staben.

 Även om det var ett bra tag sedan vi vann en match så skall spelarna ha väldigt stor ”cred” för årets insatser och vi kommer i framtiden ha stor nytta av att fått spela dessa matcher på högsta Sverige-nivå, avslutar en trots allt nöjd Robert Nordström.
 
Nu väntar en helgs matchuppehåll men sedan väntar gruppspel i Ligacupen för U19/17/16 och vi återkommer om detta när spelprogrammet är spikat.
 
U17-Allsvenskan – Slutspelsserien
IF Elfsborg – Halmstads BK 4-1 (3-0)
Mål HBK: Taulant Peci
 
Laget: 
Max Johnsson – Lirak Cakolli, Eric Svensson (75), Taulant Peci, Johan Landén – Nils Thelander (46), Nils Strandahl, David Jyrkin (80), Albin Branting – Jonathan Wadensten, Mohammed Alshalkadi (70). 
Avbytare: Oscar Murro (46), Hampus Häägg (70), Max Friberg (75), Eldin Becirovic (80), Zackarias Nilsson.