Boakyes utställning på slottet ska hjälpa föräldralösa barn i Ghana

Från den 29 oktober till den 4 november ställer HBK-spelaren Thomas Boakye ut elva av sina tavlor på Halmstads slott. Pengarna han får in skickar han till ett barnhem i Ghana – som ett sätt att ge tillbaka till samhället.  

Att ge tillbaka och hjälpa andra som har det sämre ställt är inte främmande för Thomas Boakye, snarare en självklarhet. Förra året skänkte han material till sin gamla skola i Ghana, för att hjälpa barnen där med sina studier. I år ställer han ut elva av sina tavlor på Halmstads slott – och intäkterna går sedan till mat och andra nödvändigheter till föräldralösa barn som bor på ett barnhem i Bokayes hemland Ghana.


– De har inga föräldrar, så vi ska köpa mat och det som behövs för att de ska klara sig, förklarar Thomas Boakye.

Det var Bokayes agent, Liridon Kelmendi, som hjälpte till att se till så utställningen kunde vara på slottet. Och under höstlovsveckan kommer allmänheten få möjligheten att se och köpa Boakyes tavlor.


– Det är målningar med olika karaktärer. Jag älskar naturen och djur, så tavlorna kommer reflektera mitt liv och hur jag är som person, berättar Thomas Boakye.

Nu hoppas han att det dyker upp folk som är intresserade av att se hans konst.

– Alla är välkomna att se min konst och att få se den andra sidan av mig. Jag är en fotbollsspelare, men jag gör andra saker utanför planen. Det är en annan sida av mig – och folk kan se den. Deras feedback är också väldigt viktig för mig.

Utställningen pågår mellan den 29 oktober till den 4 november.
Måndag – fredag 17-20, lördag 17-18 och söndag 14-15.