Äntligen hemmapremiär för HBK Futsal

HBK Futsal spelar hemmapremiär i SFL på söndag, och målvakten Daniel Lindell hoppas på mycket publik.

I söndags spelade HBK sin premiärmatch i Svenska Futsalligan mot Skoftebyn. I en tajt match föll HBK tillslut med uddamålet och är nu sugna på revansch när det är dags för hemmapremiär i Högskolehallen.


I hemmapremiären väntar tufft motstånd för HBK Futsal. Djurgården tog sig till kvartsfinal i högsta ligan förra året, vann sin premiär med 10-2, och spelar även rätt likt HBK – med en stark defensiv som huvudfokus.

Daniel Lindell, målvakt i HBK, var en av förgrundsfigurerna i premiärmatchen mot Skoftebyn och stod för många viktiga räddningar.

– Det var skitroligt att spela första matchen. Extremt roligt att få visa att vi ska vara med och spela – att de inte kör över oss. Efter var man besviken eftersom vi förlorade, säger Daniel Lindell.

Matchen spelas på söndag i Högskolehallen och börjar klockan 16, och Daniel hoppas på mycket publik.

– Fan, vi behöver lite stämning nu! Vi behöver lite publiktryck - det ger oss den där extra tändningen. Vi behöver lite liv i hallen, säger han och fortsätter:


 Futsal är en publiksport, det går fort och det händer mycket och det säger alla som jag tvingat till matcherna. Det är nog inte många gånger man har sett en futsalmatch och varit missnöjd med vad man fått se.

För HBK gäller det nu att fokusera på sitt eget spel för att kunna ta poäng mot Djurgården.

– Vi ska inte ha för mycket fokus på deras spel, utan fokusera på vårt spel. Vi ska komma igång med försvaret och ta upp spelet successivt. Vi måste ha bättre fart på bollen än senaste matchen. Och komma igång med våra rörelser, säger Daniel Lindell. 


Han tror att det kommer bli viktigt att vara extra uppmärksam i försvaret när Djurgården får lägen på fasta situationer.

Defensiven fungerade mestadels bra i första matchen mot Skoftebyn, men offensiven kan bli spetsigare. Daniel Lindell ser att det blir extra viktigt att skjuta när man väl får ett läge.


– Om vi får läget – skjut! För bollen kan studsa hur som helst, säger han.

Laget har som målsättning att hålla sig kvar i Svenska Futsalligan, men Daniel vill sikta ännu högra.


– Min förhoppning är att vi kan etablera oss i SFL och landa i mitten av tabellen, för det har vi kapacitet till, säger han.