Tvåsiffrigt igen för HBK U17

Efter hela 11-2 mot Ängelholms FF i första omgången av Ligacupen väntade Landskrona på bortaplan under lördagen för HBK U17. – Man är alltid lite rädd för att en bekvämlighet ska smyga sig in hos spelarna efter en sådan seger, men idag visade de att självförtroende är viktigt, säger tränare Robert Nordström.
Efter drygt 100 sekunder tog HBK ledningen genom Johan Gudmundsson. Sedan väntade 26 minuter av väldigt bra fotboll av HBK.

– Vi blandade fotboll på ett bra sätt första 30 minuterna. Etablerade anfall, kontringar, fasta situationer som ledde till mål, säger Morgan Ljungkvist i ledarstaben som fick se, i inbördes ordning, Jonathan Wadensten, Taulant Peci, Johan Gudmundsson, Oscar Murro och debutanten Robin Berggren måla och HBK gick till pausledning med 6-0.

Landskrona BoIS var ett bollskickligt lag och skapade några bra målchanser under matchen där oftast Zacharias Nilsson i målet stod i vägen.

Under andra halvleken ökade HBK på till 10-0 efter att Jonathan Wadensten, inhoppande Hampus Hägg x2 och Viktor Håkansson gjort mål.

Assisterna ska man inte glömma bort och Nils Thelander (2), Johan Gudmundsson (4), Oscar Murro, Jonathan Wadensten och Agit Icen stod för dem.

– Som helhet är vi naturligtvis väldigt nöjda med pojkarna idag med, säger Tony Andersson i ledarstaben.

Som i tabellen ser att oavgjort i sista matchen mot Lödde räcker för att kvalificera sig för SM-slutspel till våren.

Landskrona BoIS - Halmstads BK 0 - 10 (0 - 6) Ligacupen U17
Zacharias Nilsson - Eric Svensson, Viktor Håkansson, Taulant Peci, Charlie Dagård - Johan Gudmundsson, Nils Thelander, Måns Mårtensson (Agit Icen, 67), Oscar Murro (Eldin Becirovic, 67) - Robin Berggren (Hampus Hägg, 68), Jonathan Wadensten.