Tvåsiffrigt för nya HBK U17

Ligacupen har dragit igång och i söndags var det dags för ”nya” U17 att möta Ängelholms FF på Sannarp. Nya undrar ni? Ja, det är alltså nästa års 17-åringar (födda 2002) som tjuvstartar 2019 års säsong.
– Ja, vi konstaterade innan match att det var en unik startelva som aldrig spelat ihop tidigare så vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss, säger Tony Andersson i ledarstaben.
 
Matchstarten bjöd mycket riktigt på något oförväntat, efter bara 20 sekunders spel så blev en HBK-spelare upphakad i ÄFF:s straffområde och duktige domaren Joel Ronander pekade på den osynliga straffpunkten på konstgräsplanen. Fram stegade debutanten Måns Mårtensson som kom från Leikin i somras och rullade kallt in 1-0 till de blåklädda.

Ängelholm skulle dock få in en kvittering till 1-1 efter en vacker frispark men sedan var det roliga slut för skåningarna.
 
Vi ska skona er läsare från en genomgång av alla målen och konstaterar att halvtidssiffrorna var 5-1 till HBK och efter att slutsignalen ljöd så stod det 11-2 till de unga bollklubbarna.

Passningsleverantörer glöms ibland bort men här kommer de som spelade fram till målen.
Jonathan Wadensten 4, Oscar Murro 2, Agit Icen 2, Hampus Häägg 2, Charlie Dagård 1.
 
– ÄFF ska ha en eloge för att de kämpade på matchen igenom men vi vill verkligen ge våra killar stort beröm för sättet de tog sig an matchen och hur de sedan fullföljde den på bästa sätt genom att vilja spela och gå framåt alla 90 minuterna igenom, säger en nöjd huvudtränare, Robert Nordström.
 
I den andra matchen i gruppen vann Landskrona BoIS mot Lödde med 4-1 så det luktar lite nyckelmatch på lördag 17/11 när HBK ger sig ner till Landskrona IP.
 
HBK U17 – Ängelholms FF U17  11-2 (5-1)
Mål HBK: Jonathan Wadensten 3, Måns Mårtensson 3, Oscar Murro 2, Eric Svensson 1, Hampus Häägg 1, Edvin Chronvall 1.
 
Laget: Jamie Mattsson – Eric Svensson, Taulant Peci (69), Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Eldin Becirovic (69), Måns Mårtensson (69), Nils Thelander, Oscar Murro – Hampus Häägg (69), Jonathan Wadensten. Avbytare: Max Friberg (69), Arlind Begolli (69), Agit Icen (69), Edvin Chronvall (69).