UT:  #9 Simon Nilsson  -  IN:  #22 Filip Almstrom Tahti.
Minuter
Mål!
#11 Gustav Ludwigson

Sent ÖIS-mål sänkte HBK

Örgryte tog tidigt ledningen – men Mathisen tände hoppet för HBK när han kvitterade till 1-1. HBK jagade ett ledningsmål, men efter att Oremo fått rött kort kunde ÖIS avgöra i sista tilläggsminuten.
ÖIS tog tidigt ledningen, redan i sjunde minuten kunde Gustav Ludwigson göra 1-0 efter ett dåligt försvarsspel från HBK:s sida.

HBK hade svårt att skapa ett spel, Örgryte hade mer boll och bättre lägen, och den där desperationen och glöden saknades i första halvlek hos HBK-spelarna.

I halvtid gjorde HBK ett dubbelbyte, Gudmundsson och Boakye gick ut, då Gudmundsson varit lite sjuk under veckan och eftersom Boakye fick en smäll i första. In kom Gunnlaugsson och Bengtsson, och Gunnlaugsson bidrog direkt med lite mer vilja, fart och fläkt.

I 65:e minuten kom också kvitteringen. Det var nyinbytte Gunnlaugsson som assisterade Marcus Mathisen och 1-1 var ett faktum.

HBK krigade på för ett ledningsmål, då drömmen om en kvalplats fortfarande existerade, men i 72:e minuten fick Oremo rött kort efter en spark mot Sahlin som tog olyckligt. Alla byten hade då gjorts för båda lagen, så när Sahlin blev omplåstrad var det 10-10 på planen, men efter fem minuter kom Sahlin tillbaka in på plan.

De sista minuterna svängde spelet fram och tillbaka, båda lagen ville göra ett ledningsmål och Kinoshita hade ett par riktigt farliga lägen, men det var istället Örgryte som kunde göra 2-1 i matchens sista tilläggsminut.

– Utvisningen påverkar oss när vi vill skapa tryck efter 1-1 och vill ha två forwards. Det är väldigt olyckligt att sparken tar så illa som den gör. Vi får kämpa och visar hjärta och ser att vi kan skapa något trots en man mindre, tills slutet då det är ren Hawaiifotboll. Vi skapar ett tryck, de kontrar och är mer effektiva. En bra insats av killarna som inte ger sig, trots beslut vi får emot oss. Vi får ingen belöning av det nu, men vi kanske får det i framtiden, summerar Igor Krulj.

HBK kommer därmed inte kunna nå en kvalplats och spelar i Superettan även nästa säsong.