Dubbla matcher i Örebro för HBK Futsal

Till helgen spelar HBK Futsal två matcher uppe i Örebro. På lördag väntar Örebro SK Futsalklubb och på söndag är det Örebro Futsal Club som står för motståndet. 
För spelarna i HBK är det första gången man spelar två matcher så nära inpå varandra, berättar HBK-spelaren Erkin Hamidovic. 

– Men fördelen med HBK Futsal är att vi har en bred trupp, och det tror jag är en viktig del i årets SFL-liga. Det behövs för att klara av alla matcher, speciellt när det är två matcher på två dagar. Jag tror inte många SFL-lag kan matcha med så många spelare och ledare, säger Erkin Hamidovic. 

Samtidigt ökar skaderisken när man spelar två matcher på så kort tid, men att spela två matcher i Örebro är att ta två flugor i en smäll – och man slipper två långa bortaresor. Samtidigt är skaderisken i futsal lägre än skaderisken i fotboll. 

– Det är en annan sport, futsal är inte fotboll. Jag tror det förvirrar många. Det är andra taktiska moment, lite handbollsstuk med olika taktiska varianter som avgör. Tidigare har det varit individuella spelare och prestationer som avgör, men så är det inte längre. 

Båda futsalklubbarna i Örebro är lag som varit uppe i högstaligan ett tag, som har hållit till i de högre tabellregionerna och som ofta tagit sig till slutspel. Men Erkin Hamidovic ser att HBK har tagit stora steg, och efter de inledande matcherna känns det som att HBK kommit bra in i SFL, och inte alls är långt efter de andra klubbarna. 

– Vi ska ta en match i taget, men oavsett motstånd tror jag att vi har potential att slå alla lag. 

Erkin Hamidovic är nykomling i HBK och en av de största anledningarna till att han kom till klubben är för att han tycker organisationen är proffsig. 

– När jag spelade i Rosengård och när vi mötte HBK, fick jag känslan att de har bra gruppdynamik och en bra organisation. För att man ska lyckas i SFL behöver man allt det här bra runtomkring. Både i laget och i HBK som förening. När jag pratade med Per Lunnebjer (HBK Futsals tränare) i somras sa han att vi skulle spela i Halmstad Arena och att vi får träningstid i hallarna. Det ger bra förutsättningar för oss så vi kan satsa på det vi vill. 

Nu siktar HBK på att ta sin första trepoängare någonsin i Svenska Futsalligan. Men för att göra det krävs hårt jobb från alla i laget. 

– Vi ska fortsätta med det vi har jobbat på hittills. Ett bra försvarsspel och ett offensivt roligt anfallsspel. För att ta tre poäng måste man minimera de individuella misstagen. Minimerar vi misstagen har vi all möjlighet att ta en trepoängare, avslutar Erkin Hamidovic.