U19 vann mot IF Elfsborg i seriepremiären

Seriepremiär i U19-allsvenskan och Bollklubben bussade till Borås Arena för möte med IF Elfsborg. Efter en stark och taktiskt väl genomförd insats stod HBK som segrare med hela 5-2 mot regerande svenska mästarna.

IF Elfsborg – HBK U19 2-5 (2-1)

Målen: 1-0 (14). 2-0 (30). 2-1 (35) Taylor Silverholt. 2-2 (55) Isac Harrysson (Alexander Johansson). 2-3 (74) Alexander Johansson (Isac Harrysson). 2-4 (77) Alexander Johansson (Erik Ahlstrand). 2-5 (79) Erik Ahlstrand (Alexander Johansson).

Startelvan: Emil Jönsson – Jacob Olsson, Gabriel Wallentin, Isac Larsson, Nils Hedström – Erik Ahlstrand, Axel Berggren, Oskar Berggren, Isac Harrysson (85) –Alexander Johansson, Taylor Silverholt (56).

Avbytare: Herman Johansson (56), Oliver Hintsa (85), Benjamin Lidh, Edvin Kurtulus,Mohammed Wasmy.

En tung start med 2-0-underläge efter halvtimmen spelad vändes genom 2-1-reducering innan halvtid och hela fyra mål innan slutsignalen.

- Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff premiärmatch. Starten med tvåmålsunderläge efter 30 minuter mot ett skickligt och normalt väldigt defensivt starkt hemmalag var minst sagt ogynnsamt. Att sedan göra fem mål är enormt starkt och visar på härlig moral men också kvalité hos gruppen, kommenterar assisterande tränare Daniel Kaplinski.

Efter ett inlägg på bakre stolpen med målnick som resultat och sedan ett distansskott i det bortre krysset i 30:e minuten stod det 2-0 till IF Elfsborg. Uppförsbacke minst sagt för Bollklubben. HBK fick dock ett viktigt reduceringsmål innan halvtidspausen då Taylor Silverholt jobbade sig åt en bakåtpassning och kunde säkert rulla in 2-1 efter 35 minuter.

Andra halvlek och ett starkt hemmalag satte tryck på ett välorganiserat, hårt arbetande Bollklubben. Försvarsspelet skulle visa sig vara det vinnande konceptet idag. Både i att försvara sitt eget mål med målvakten Emil Jönsson i spetsen men också genom att störa motståndarna högt, vinna boll nära Elfsborgsmålet och skapa farliga målchanser. Så gjordes även kvitteringsmålet då mycket duktige Alexander Johansson snodde åt sig bollen och serverade skicklige Isac Harrysson till kvittering. Även tredje, fjärde och femte målet kom efter ett aggressivt, högt försvarsspel där HBK:are vann boll, spelade fram varandra och säkert avslutade i nät. En fantastisk start på seriespelet för HBK U19 med andra ord.