Snöplig förlust mot Trelleborg

Efter ett tidigt baklängesmål kvitterade HBK mot gästande Trelleborg efter dryga timmen, och därefter var det Bollklubben som låg på för ett ledningsmål. Därför var det extra snopet när TFF, som knappt skapat något under den andra halvleken, ändå gjorde segermålet på övertid.
HBK-Trelleborgs FF 1-2
1-0 6' Ottar Magnus Karlsson, 1-1 63' Kosuke Kinoshita, 1-2 90' Deniz Hümmet
HBK:s startelva: Nilsson - Mathisen, Larsson, Berntsson - Boakye, Svedberg, Silfwer, Rashidi, Westerberg - Haraldsson, Gudmundsson
Inhoppare: Kinoshita (Gudmundsson), Hadenius (Silfwer), Oremo (Haraldsson)

Det blev en olycklig start för HBK mot allsvenska nykomlingarna, när bortalaget tog ledningen redan i den sjätte minuten. Deniz Hümmet var det som tog sig ner mot kortlinjen, och spelade snett inåt bakåt till Ottar Magnusus Karlsson som enkelt kunde styra in bollen i mål.

Direkt efter målet hade HBK läge att replikera genom Tryggvi Hrafn Haraldsson, men islänningen fick se sitt friläge räddat av TFF-målvakten Marko Johansson.

I början var det annars mycket TFF, och även om de inte kom till några farliga lägen fick HBK mest fokusera på försvarsspel.

Men HBK åt sig in i matchen, och spelet blev mer böljande ju längre halvleken gick. Bästa läget förutom Haraldssons stod sedan Dida Rashidi för, när han löpte sig till ett friläge. Men även den gången var Marko Johansson i vägen.

HBK-anfallaren Gabriel Gudmundsson fick utgå efter dryga halvtimmen spelad, efter en smäll. Bara en ”mjukdelsskada”, trodde tränare Igor Krulj, och det bör inte vara någon större fara med Gudmundson, som ersattes av Kosuke Kinoshita.

Andra halvlek fortsatte sedan ungefär som den första, och det var två lag som båda hade svårt att ta sig igenom respektive försvar.

Men efter ett dubbelbyte där Andreas Hadenius och Johan Oremo fick komma in efter knappa timmen hade HBK en bra period, där man började få mer tempo i anfallsspelet. Det var också då som HBK:s kvittering kom, när Thomas Boakye stormade fram på sin vänsterkant och hittade Kinoshita med ett instick, som inte gjorde något misstag i avslutet.

Mot slutet av matchen var det sedan HBK som framför allt låg på för ett segermål, och kom till flera bra anfall. Därför var det extra snopet när Deniz Hümmet blev frispelad genom en djupledsboll, drev förbi Malkolm Nilsson och kunde rulla in segermålet. 1-2 blev alltså slutresultatet, och HBK kan börja blicka mot nästa träningsmatch, Elfsborg borta nästa helg.