Silfwer ska luckra upp Husqvarna

Under försäsongen har innermittfältaren Pontus Silfwer varit en av de framstående spelarna, bland annat med två mål på de två senaste matcherna. Nu ser han fram mot att spela i en lite mer offensiv roll på mitten, bland annat i dag i träningsmatchen mot Husqvarna FF.

Pontus Silfwer kom till HBK mitt under den allsvenska säsongen förra sommaren, och har nu gjort sin första försäsong i klubben.


 Det var lite speciellt är bli inkastad på det sättet. Nu har det varit skönt att få vara med från början och det känns superbra, säger Pontus.


Och i och med lagets nya formation får 26-åringen en lite offensivare roll i säsongens HBK.


Trivs du bättre där?

- Jag trivs bra bara jag är plan. Sen skiljer sig positionerna åt ganska mycket, och jag kommer väl förmodligen inte ha lika mycket boll som jag tidigare varit van vid när jag spelat längre ner i banan. Men sedan förväntas jag ju göra fler poäng nu i stället.


Och att vara med att hota framåt är något Silfwer ser fram emot.


- Jag har inte varit någon stor målskytt tidigare i karriären, men å andra sidan har jag ju inte spelat i en sådan här roll tidigare. Så det känns inspirerande, och superroligt.


Idag möter Bollklubben divison 1-klubben Husqvarna FF i en träningsmatch på Halmstad Arenas konstgräs, klockan 15.00.


- Det lär bli en lite annan typ av match senast mot AIK. Nu lär vi vara bollförande, och utmaningen blir att luckra upp ett lågt stående försvar.


Även tränare Igor Krulj är inne på att Husqvarna kan bli en tuff nöt att knäcka.


- De har gjort en bra försäsong, och spelat oavgjort mot Värnamo och Öster. Så det är ett bra division 1-lag vi möter, säger Krulj.


- Och det som är positivt är att vi lär få möta en fyrbackslinje, vilket vi antagligen också kommer göra i premiären.


Och med mindre än en månad till ligapremiären blir varje match viktig för att sätta spelet.


- Nu börjar vi närma oss seriestart, och grunden och strukturen i laget och i vårt spel är viktig.


Men samtidigt blir det vissa ändringar till dagens startelva. Bland annat kommer Andreas Bengtsson och Jesper Westerberg få chansen på wingbacksplatserna, och Jonatan Svedberg på mitten.