Säker seger mot Husqvarna

Det har blivit många division 1-motståndare för HBK under försäsongen. Denna lördagseftermiddag var det Husqvarna som kom på besök och det blev en mumsbit för hemmalaget.

Oddevold 1-1, storseger mot Syrianska och 3-1 mot Tvååker. Där har ni HBK:s rad mot division 1-motstånd tills i eftermiddag då 4-0 mot Husqvarna kunde adderas. Det blev en enkel seger och nu återstår två tuffare matcher innan premiären mot Helsingborgs IF på Örjans vall den 31:e mars.

Det blev en heldag för HBK:s supporters som inleddes med frukost på Örjans vall som bjöd in till öppet hus. Intervjuer, quiz och andra aktiviteter nådde sin kulmen genom matchen mot Husqvarna på Halmstad Arenas konstgräsplan i isande kyla.

HBK tog kommandot omgående. Gabriel Gudmundsson ville ha boll, Jesper Westerberg kom förbi några gånger på sin kant och Kosuke Kinoshita på topp såg sylvass ut. Är det månne han som är den målskytt som så tydligt saknades förra säsongen?

Redan efter 8 minuter slog han till och faktum är att han har blivit målskytt i alla matcher som han har fått starta under försäsongen. Anfallskompisen Gabriel Gudmundsson ville inte vara sämre och tre minuter senare slog han till och plötsligt stod det 2-0 till hemmalaget och eventuell spänning var därmed borta.

HBK var överlägset under första halvlek och Husqvarna backade hem. I den 35:e minuten gjorde Kinoshita sitt andra mål genom ett snyggt kliniskt avslut från yttre delen av straffområdet. Överlag trillade HBK boll bra och publiken bjöds under stundom trevligt kombinationsspel. Bakåt var det stabilt och Peter Larsson ser ut att kunna bli den härförare som han är värvad som.

I andra halvlek bytte Johan Oremo av Kosuke Kinoshita och Tryggvi Haladsson bytte av Gabriel Gudmundsson. HBK:s press bedarrade och Husqvarna tog tag i spelet lite mer. Gästernas kvicke yttermittfältare Tarek Alnator är en bra värvning och han kommer att kunna springa igenom många division 1-försvar. Han var dock för ensam i bortalaget som inte skapade några högkaratiga målchanser.

Höskuldur Gunnlaugsson byttes in efter 69 minuter av andra halvlek, Andreas Hadenius gick ut. Även unge Oscar Pettersson kom in i andra halvlek. Det yngre gardet bytte således av de äldre och just denna gång var de äldre spelarna de som kvitterade det bästa betyget.

Andreas Bengtsson lunkade ut i den 80:e minuten och ersättes av nyförvärvet Thomas Boakye. I ärlighetens namn var inte detta Bengtssons eftermiddag och vi kan konstatera att det är tydliga strider om varje plats i startelvan. Tränare Igor Krulj har en angenäm uppgift genom större konkurrens än tidigare.

I den 89:e minuten fastställde Oskar Pettersson, bördig från Malmö FF:s akademi, slutresultatet till 4-0.

– Oskar tar kliv varje vecka och hittade wingbacksen bra och är rörlig i sitt spel. Härligt att han blev målskytt dessutom, kommenterade Igor Krulj som överlag var nöjd med insatsen:

– Första halvlek var kontrollerad, men vi har mer att önska i sista tredjedelen. Vi måste bli mer cyniska framför mål och komma till fler heta målchanser.

Nu återstår två matcher innan premiären av Superettan. Det blir allsvenskt motstånd i form av Trelleborg och Elfsborg.

– Det gäller att höja tempot och spela vårt spel om vi ska klara av det motståndet. Fokus är att fortsätta slipa med sikte mot premiären.