"Publiken ger oss energi när det behövs som mest"

Nu är det mindre än en månad kvar till säsongspremiären mot Helsingborgs IF, lördag den 31 mars på Örjans vall. På fredag släpps också biljetterna till alla vårens hemmamatcher, och vi passade på att fråga några av spelarna i laget vad publiken betyder för dem.
Malkolm Nilsson, målvakt: "Jag har ju suttit på Örjans vall själv som liten, och publiken är en jätteviktig del för mig som är supporter själv. Det är en mäktig känsla när man har en bra period i matchen och publiken är med, man lyfts och drivs med i den energin. Det är alltid en härligt när det är bra tryck på Örjans vall."

Igor Krulj, tränare: "Publiken ger oss extra stöttning, och med en fin inramning och mycket folk blir det en riktig fotbollsfest på Örjans vall. När publiken är med oss blir känslan att spelarna kan springa den där extra halvmetern, som kan göra skillnad."

Alexander Berntsson, back: "Publiken betyder mycket, de ger oss den extra pushen man ibland kan behöva, och de gör en taggad. Det är en extra motivation att göra publiken nöjd också, som kommit till Örjans vall för att stötta."

Pontus Silfwer, mittfältare: "Det är ju betydligt roligare att spela när det är mycket publik, och matcherna med bäst tryck är matcherna man minns. När publiken trycker på så hjälper det laget, och ger oss extra energi när det behövs som mest."

Andreas Bengtsson, back: "Publiken blir som en tolfte spelare på planen, känner man deras stöd kan man pusha sig själv lite extra. Det är en riktigt skön känsla när man kommer upp ur spelartunneln, och hör applåderna och sången från klacken. Eller när det blir mål och man känner hur alla jublar och är glada tillsammans."

Gabriel Gudmundsson, anfallare: "Mycket folk på läktarna vill man ju alltid ha som spelare, det gör en extra motiverad. Jag tror att publiken kan höja oss många procent, och motivera oss till att göra det där sista målet i en match som står och väger."

Jesper Westerberg, back: "För mig har det nästan varit bortasupportrar som eggat mig mest, när de försökt psyka och häckla. Men det klart att det alltid är roligt när det är mycket folk och härlig stämning på Örjans vall."