Igor inför matchen mot Trelleborg

I dag, 13.00 på Halmstad Arena IP, spelar HBK träningsmatch mot allsvenska nykomlingarna Trelleborgs FF. Med två veckor kvar till premiären hoppas Igor Krulj på ett HBK som tar kampen mot ett fysiskt starkt TFF.

I senaste träningsmatchen blev det en bekväm 4–0-seger mot division 1-klubben Husqvarna.


– En bra genomförd match från vår sida. Vi hade full kontroll i första halvlek, där vi vinner boll högt upp och skapar målchanser. I andra halvlek blev det en liten mer öppen matchbild, och vi är inte helt nöjda med vår prestation offensivt, säger tränare Igor Krulj.


Men nu väntar ett tuffare motstånd, när Trelleborg kommer till Halmstad Arena IP. Trelleborg är nykomlingar i Allsvenskan till 2018, sedan de vann kvalet mot Jönköpings Södra i höstas.


– De är ett fysiskt starkt lag, med intressanta offensiva spelare. De kombinerar individuell skicklighet med ett fysiskt spel.


Trelleborg lämnade Svenska cupen med tre poäng, efter seger mot Åtvidaberg, men förluster mot Kalmar och Östersund.


– Först och främst ska vi ställa upp på den fysiska kampen. Dessutom ska vi jobba med att överbelasta vissa ytor i anfallsspelet, för att ställa ytterligare frågor till motståndarförsvaret, och kunna vinna matchen.


I dag är det också exakt två veckor kvar till säsongspremiären, där HBK tar emot Helsingborg på Örjans vall.


– Det känns roligt att det snart är dags, och för varje dag blir det roligare. Vi slipar på detaljer varje dag, och jag tycker vi har kommit långt i vårt sätt att spela. Men givetvis kommer det fortsätta att funka bättre för varje dag fram till premiären.