U19 vann seriefinalen mot Kalmar FF

Förra veckan slog Kalmar FF HBK U19 i den internationella turneringen i Ruurlo men i helgen var det dags för revansch när lagen möttes i en seriefinal i U19-Allsvenskan Södra på Halmstad Arena.
– Det märktes att det var två lite ”cuptrötta” lag som spelade men jag är ändå väldigt nöjd med att vi kunde fokusera och koncentrera oss så bra att vi håller nollan mot ett duktigt lag som KFF, säger Johan Bergström som är huvudtränare i U19.
 
Åskådarna fick dock vänta på segermålet tills klockan stod på minut 87. Alexander Johansson visade att målformen sitter i även om Holland hade förbytts till Halland. En fint skruvad frispark letade sig förbi KFF-keepern och 1-0 spikades som slutresultat.
– En bra och jämn match spelmässigt där vi dock skapade lite fler målchanser. Skönt att vi kunde avgöra till slut, säger Daniel Kaplinski.
 
Nästa match för U19 är IFK Göteborg borta på torsdag den 31/5, den trevliga tabellen kan du kika på om du följer länken nedan.
 
http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/u17-serierna/elit-sodra/
 
HBK U19 – Kalmar FF U19  1-0 (0-0)
Mål: Alexander Johansson (87).
 
Laget: Emil Jönsson – Herman Johansson, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Nils Hedström – Jacob Olsson, Axel Berggren (46), Erik Ahlstrand, (88), Oscar Berggren (85) – Alexander Johansson, Philip Comnell. Avbytare: Oliver Hintsa (46), Albin Mazreku (85), Benjamin Lidh (88), Marcus Mori, Hamodi Wasmy, Alex Jacobsson, Lucas Bresmar.