U19 fullbordade ett äkta hattrick mot MFF

HBK och Malmö FF har mötts frekvent den senaste tiden. U21-lagen var först ut förra onsdagen och då var ”Di Blåe” det starkaste laget. U16-lagen möttes i söndags, där vann Bollklubben med 3-2. I torsdags spelade U17 och även då blev det en 3-2 seger för HBK. Under fredagen fullbordade HBK U19 ett hattrick i segrar efter en 2-0-seger.

Pang, pang. Två nätkänningar redan innan tio minuters spel. HBK öppnade matchen med ett bra fokus och fick genom aggressivt och skickligt presspel utdelning två gånger om. Alexander Johansson var först ut, i den femte minuten, då han stal bollen från MFF-mittback och placerade in ledningsmålet. Fyra minuter senare gjorde ”Alle” om bedriften och serverade Philip Comnell fram till 2-0. Drömstart, minst sagt, och ett skakat bortalag.


MFF kom sedan in i matchen, spelade ett rakare anfallsspel och fick under en period isär hemmalaget och kunde ta över matchbilden och skapa ett par fina målchanser. HBK repade sig och jämnade ut tillställningen sista kvarten av första halvlek och gick till halvtidsvilan med gott mod.

– I halvtid kändes det verkligen lugnt och samlat, killarna är inne i en så fin period nu att alla är trygga med att vi är extremt svårslagna. Alla vet vad som krävs och gör verkligen ett otroligt jobb varje gång de ställer sig på planen, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski.


Andra halvlek fortsatte MFF ha mer bollinnehav men endast vid ett par tillfällen behövde duktige HBK-målvakten Emil Jönsson sträcka på sig lite extra. Det alltid så skickliga Malmö-laget kom inte närmre än så denna fredagsafton. Istället stack HBK upp vid flertalet tillfällen och 3-0 hade inte varit orättvist sett till farliga målchanser men mer än de två pangmålen i början av matchen blev det inte. 2-0 slutade matchen och Bollklubben fortsatt i en fin serieledning.

– MFF har mer boll än oss idag men jag tycker ändå att de oftast har bollen på ställen där vi vill att motståndarna ska ha bollen, om de ska ha den. Framför oss eller utanför oss. Killarna lägger ned ett hästjobb på att vara samlade och jobba för varandra. Jag vill också lyfta fram och berömma killarna för att de också gör det väldigt bra när vi vinner bollen. Anfallsspelet och kontringsspelet är ständigt hotande och vi skapar flertalet väldigt fina målchanser utöver målen. Som helhet inte vår absolut bästa match men det hårda grundjobbet och att vi ändå vinner relativt stabilt mot detta starka motstånd säger en del om våra akademispelare, sammanfattar tränare Johan Bergström.  


HBK U19 – Malmö FF 2-0 (2-0)

Målen: 1-0 (5) Alexander Johansson. 2-0 (9) Philip Comnell (Alexander Johansson).

Startelvan: Emil Jönsson – Jacob Olsson, Herman Johansson, Edvin Kurtulus, Nils Hedström (80) – Philip Comnell, Oskar Berggren, Axel Berggren, Erik Ahlstrand (65) – Alexander Johansson (85), Oliver Hintsa (85). 

Avbytare: Gabriel Wallentin (65), Benjamin Lidh (80), Lucas Bresmar (85), Mohammed Wasmy (85), Marcus Mori, Alex Jacobsson.