U17 vann med 6-0 mot Jönköping Södra

Efter några oavgjorda matcher i rad så utökade HBK U17 på lördagen den förlustfria sviten till sex matcher, men den här gången blev det genom en vinst då Jönköpings Södra besegrades med hela 6-0.
Det påminner nästan om förra säsongen i Allsvenskan då HBK mosade Jönköping med tennissiffrorna 6-2.
– Vi gör ett par psykologiskt viktiga mål precis före och efter pausen som löser upp lite nervknutar hos killarna, annars var första halvlek jämn spel och chansmässigt, berättar Robert Nordström, tränare i HBK.

Åskådarna på Skedalaheds IP fick se två mål de första 45 minuterna där 1-0 kom efter att Johan Gudmundsson fick se sitt skott/inlägg från 30 meter segla in i mål i den 40:e minuten.

Precis innan vilan jobbade Jonathan Wadensten mycket förtjänstfullt och tog bollen från en grön J-Södra-försvarare, spelade in bollen till en fristående Albin Branting som kallt bredsidade in 2-0 till hemmalaget.

Vi pratade innan matchen om vikten av en rejäl press av motståndarna och 2-0 var ju ett jättefint exempel på det, säger en nöjd Morgan Ljungkvist i HBK:s tränarstab.

Nästan direkt efter halvtidsvilan skaffade sig HBK en hörna som Lucas Bresmar exemplariskt svepte in framför mål och där var mittbacken Benjamin Lidh framme och nickskarvade in 3-0 till Bollklubben.

Där avgjordes nog matchen men det trevliga var att vi fortsatte att vilja anfalla och göra fler mål och spelarna som byttes in var spelsugna, konstaterar Tomas Carlsson i HBK-lägret.

4-0 kom efter en timmes spel och det var Oliver Hintsa som efter en dribblingsräd avslutade med en klassisk tåfjutt i burgaveln.

Dagens snyggaste mål var dock 5-0 där David Jyrkin kommer fram på högerkanten och spelar snett inåt bakåt (”cut-back” på nysvenska) där Hyltesonen Nils Strandahl kommer och drämmer till med sin högerfot och bollen går rätt in i bortre krysset hos en chanslös målvakt i J-Södra.

Med fem minuter kvar av matchen blir Mohammed Alshalkadi neddragen i straffområdet och domare Bodin blåste straff. Med ordinarie straffskytt Hintsa utbytt så tog Mohammed själv hand om straffen och med vänstern bredsidade han in 6-0 som blev slutresultatet.

Vi är såklart glada och nöjda och efter att ha spelat sex matcher i rad som avgjorts under de sista tio minuterna så var den här matchen välgörande för nerverna, säger Nordström som avslutar med att ge hela truppen beröm för en fin insats i solskenet på Skedalahed.

HBK U17 – Jönköpings Södra U17  6-0  (2-0)

1-0  (40) Johan Gudmundsson, 2-0 (44) Albin Branting, 3-0 (48) Benjamin Lidh, 4-0 (58) Oliver Hintsa, 5-0 (74) Nils Strandahl, 6-0 (85) Mohammed Alshalkadi.

Laget: Zackarias Nilsson – Lirak Cakolli, Benjamin Lidh (75), Eric Svensson, Lucas Bresmar (65) – Johan Gudmundsson, Nils Strandahl (75), Nils Thelander, Albin Branting (65) – Jonathan Wadensten (75), Oliver Hintsa (65). Avbytare: Johan Landén (65), David Jyrkin (65), Mohammed Alshalkadi (65), Lion Ademi (75), Oskar Svedin (75), Taulant Peci (75).