U17 besegrade Oddevold

Precis som spelsystemet – HBK U17 har tabellraden 4-4-2 i U17-Allsvenskan Södra. Detta efter att ha inkasserat sin fjärde vinst på hemmaplan mot Uddevalla-laget IK Oddevold.
Efter topp-prestationen mot Häcken förra veckan gjorde vi nu en spelmässigt mindre bra match, säger Tony Andersson i HBK-lägret.

 

HBK tog dock tag i inledningen av matchen och pressade tillbaka Oddevold. Efter 25 minuter var det dags för 1-0 då Albin Branting utmanade på högerkanten, men spelade bollen bakåt till Lirak Cakolli som fick till ett fint inlägg som notoriske målskytten Jonathan Wadensten vackert nickade in.

Vi pratade i pausen om att öka koncentrationen i passningsspelet för att komma till fler målchanser och det föll väl ut, konstaterar Morgan Ljungkvist.

 

Jodå, HBK-spelarna tyckte direktiven från tränarna var en god idé och i början av andra halvlek spelades bollen ut till högeryttern Johan Gudmundsson som spelade in en bra boll mellan målvakt och backlinje. På bortre stolpen höll sig Albin Branting framme och stötte in 2-0. 3-0 skulle också komma efter att Nils Strandahl dribblat sig ner på kortlinjen och på hans inlägg bröstade en Oddevoldsförsvarare olyckligt in bollen bakom egen målvakt.

 

Oddevold fick dock till en reducering till 3-1 och hade ytterligare något läge men Johan Gudmundsson punkterade matchen med att på ett vackert skott få till 4-1 som blev slutresultatet.

  Poängen var absolut det viktigaste idag, nu får vi träna på bra i veckan för att förbereda oss för Trelleborg borta på söndag, avslutar Robert Nordström, huvudtränare i HBK U17.

 

HBK ligger just nu på SM-slutspelsplats i serien, som dock är mycket jämn. De sju första lagen i serien går till SM-spel där även de sju bästa lagen från norra serien ingår. Lag åtta till fjorton spelar i höst vidare mot varandra där de två sämst placerade lagen åker ur serien.

 

HBK har Trelleborg borta nu på söndag. Lördag 16 juni klockan 11.30 tar HBK emot Falkenberg i ett länsderby. På grund av torkan på Sannarp spelas den matchen på Björkvallen i Ränneslöv. Sedan avslutas seriespelet med att Bollklubben tar bussen till Norrköping den 21 juni.

 

HBK U17-IK Oddevold U17  4-1  (1-0)

1-0  (10) Jonathan Wadensten, 2-0 (49) Albin Branting, 3-0 (52) självmål, 3-1 (59), 4-1 (61) Johan Gudmundsson.

 

Laget: Max Johnsson – Lirak Cakolli (63), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lucas Bresmar – Albin Branting (66-80), David Jyrkin (80), Mohammed Alshalkadi (46) – Oliver Hintsa, Jonathan Wadensten (80). Avbytare: Johan Gudmundsson (46), Johan Landén (63), Nils Thelander (66), Lion Ademi (80).